La Casa Santonja de l'Olleria rep una ajuda per a convertir-se en museu

Els fons permetran fer visitable la planta baixa i l'andana

La regidoria de Patrimoni de l'Ajuntament de l'Olleria ha signat un conveni amb l'Agència Valenciana de Turisme per a la ubicació a la Casa Santonja del Museu d'Història Local, Vidre i Artesanies. Un projecte que compta amb el finançament de l'ens adscrit a la Conselleria de Turisme, que ha atorgat una ajuda de 39.950 euros per a realitzar la primera fase d'aquest projecte.

Una volta finalitzades les obres de renovació integral de la coberta de l'immoble i de reforçament de l'estructura, el proper objectiu de la regidoria de Patrimoni és condicionar l'interior de l'edifici per poder donar-li ús públic. Tot i que la grandària de l'habitatge nobiliari possibilitarà que en un futur aculla diversos usos.

Un infraestructura museística que d'una banda, permetrà arreplegar i donar valor a la història local, centrada en l'economia del vidre, i d'altra possibilitarà la creació d'un espai visitable que contribuïsca a impulsar la projecció turística de l'Olleria.

Des de l'Agència Valenciana de Turisme s'ha tingut en consideració el projecte presentat per l'Ajuntament de l'Olleria, ja que possibilita el sorgiment de recursos a l'interior del País Valencià per a incorporar-los a l'oferta existent.

Àgueda Micó, regidora de Patrimoni, ha explicat que els fons econòmics que ara s'han obtingut s'invertiran en condicionar una gran sala expositiva a la planta baixa de l'immoble, i fer visitable l'almàssera que hi ha al subsòl.

La subvenció també permetrà actuar a la barana de l'escala de la casa, de fusta i forja, i completar part dels elements ceràmics dels esglaons. Així mateix es rematarà la tercera planta, o andana, on es posaran finestrons i s'enrajolarà el terra.

La regidora del Bloc ha pronosticat que esta intervenció quedarà finalitzada a principis del 2010. «Estem molt contents perquè amb esta fase anem a aconseguir que a la fi la Casa Santonja torne a tindre obertes les portes al públic. La idea és crear en l'andana, a l'última planta, una exposició permanent dedicada al vidre i als treballs tradicionals de la localitat, com el vímet. La sala que s'habilitarà a la planta baixa acollirà exposicions i actes culturals més generals». A més d'inaugurar estes obres, per al 2010, la regidoria de Patrimoni té com a objectiu trobar finançament per a rehabilitar les pintures murals que hi ha a la primera planta de l'edifici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Mercè d’enguany se centra en la cultura popular i incorpora nous espais i espectacles

BARCELONA
patrimoni

Les excavacions al poblat ibèric del Turó del Vent del Corredor refermen la importància de l’assentament

Llinars del Vallès
llibres

Claudia Pagès escriu sobre les dualitats i l’aigua

barcelona
LLIBRES

L’Avenç edita una vuitantena de proses inèdites de Joan Vinyoli

Santa Coloma de Farners

Un Visa pour l’Image marcat per la guerra de Gaza

Perpinyà
música

La Fireluche i Joan-Lluís Lluís estrenaran l’experiment ‘Pareidolia’ al sisè cicle El Generador

girona
TEATRE

Croàcia celebra la Diada de Catalunya amb el record de Pau Casals a la Casa Blanca

BARCELONA
Llibres

El nou projecte editorial d’Abacus Futur publicarà 250 novetats en català i castellà el 2025

Barcelona
cinema

Tres clàssics per celebrar els 90 anys de Sophia Loren

Barcelona