cultura

Cultura

Una vintena de vestits de paper a Mollerussa

Formaran part del fons del museu i, a més, s'exhibiran en algunes desfilades

El treball que hi ha al darrere de la confecció d'un vestit de paper es pot veure aquests dies a la capital del Pla d'Urgell en el marc d'una exposició formada per una vintena de peces. Totes pertanyen a diferents modistes que van participar, al desembre, en la 51a edició del Concurs Nacional de Vestits de Paper i que, un cop acabat l'esdeveniment, han decidit donar el disseny.

La mostra, que es fa a la sala d'exposicions del Museu de Vestits de Paper, va ser inaugurada ahir en un acte en què també es va voler fer un reconeixement a la tasca de les modistes que presenten els seus dissenys al concurs. D'entre els vestits donats, també n'hi ha un que s'ha fet per homenatjar un dissenyador mexicà que va participar en l'edició passada del concurs.

Tot plegat es pot visitar fins al 5 de febrer, quan aquestes peces passaran a formar part del fons del Museu de Vestits de Paper. Seran a l'equipament amb l'objectiu de conservar-les i mostrar-les en diferents desfilades promocionals del concurs mollerussenc que es programen cada any.

D'altra banda, els vestits premiats al concurs també s'han incorporat al recorregut del mateix equipament. D'aquesta manera, el visitant pot apreciar de prop la versatilitat que tenia el vestit guanyador en la categoria de moda actual i també veure la vestimenta de fa uns segles amb un disseny que hauria pogut portar l'emperadriu Anna, autòcrata de tota Rússia i duquessa de Curlàndia, guanyador de la categoria d'època.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia