cultura

cultura

Isabel-Clara Simó, Premi d'Honor de les Lletres Catalanes

L'escriptora valenciana aconsegueix el reconeixement que atorga Òmnium Cultural personalitats literàries o científiques de l'àmbit lingüístic català

Va rebre la Creu de Sant Jordi el 1999

L'escriptora Isabel-Clara Simó (Alcoi, 1943) ha sigut distingida amb el Premi d' Honor de les Lletres Catalanes 2017 atorgat per Òmnium Cultural des de fa 49 anys per reconèixer personalitats literàries o científiques de l'àmbit lingüístic català.

L'autora d'una tan prolífica com reeixida trajectòria literària amb títols com “És quan miro que hi veig clar”, “Històries perverses”, guardonat amb el premi de la Crítica Serra d'Or, “Júlia”, “El meu germà Pol”, Premi Ciutat d'Alzira “La salvatge”, amb què va guanyar el Premi Sant Jordi, “Dones”, objecte d'una adaptació cinematogràfica, l'any 2000. o “T'estimo Marta” ha rebut nombrosos reconeixements entre els quals la Creu de Sant Jordi el 1999.

El premi està dotat amb 20.000 euros i compta amb un guardó obra d'Ernest Altés. Anteriorment, aquest premi l'havia obtingut Mercè Rodoreda, Teresa Pàmies, Montserrat Abelló i Maria-Antònia Oliver. El nom de l'escriptora guanyadora l'ha donat a conèixer el jurat en una roda de premsa aquest dimarts. L'acte de lliurament tindrà lloc al Palau de la Música Catalana el pròxim 20 de febrer.

La seua trajectòria vital i professional també destaca pel seu compromís polític en defensa de la llengua catalana i per la seua vinculació als mitjans de comunicació. Va ser directora de la revista “Canigó” i és articulista habitual del “Punt Avui”, entre altres mitjans escrits, i també col·labora en tertúlies a la ràdio i la televisió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia