cultura

festival musical

Gloria Gaynor encapçala el 16è Black Music Festival

La 16a edició del festival ha organitzat una trentena de concerts i activitats en 16 espais diferents de 7 localitats

Charlie Winston farà el concert de presentació a Barcelona a la sala Barts

La programació del 16è Black Music inclou una trentena de concerts i activitats, a càrrec d'11 artistes locals, 5 catalans i 10 internacionals, que tindran lloc en tres caps de setmana, del 2 al 19 de març, en 16 espais diferents de 7 poblacions: sobretot Salt i Girona, però també Fornells de la Selva, Bescanó, Barcelona, Perpinyà i, com a nova incorporació, Reus.

El festival té un pressupost de 200.000 euros aportats en part per patrocinadors privats i institucions. La felina imatge gràfica és obra de Nirvana Jiménez . Pel que fa a la programació, poques novetats: s'ha anat avançant en diferents tongades el cartell encapçalat per la nord-americana Gloria Gaynor –ja només queden un centenar d'entrades– i el seu clàssic I will survive, convertit per les estrelles de Hollywood en un himne de resistència a Trump. Charlie Winston farà el 2 de març el concert de presentació del Festival a la sala Barts de Barcelona.

El mateix dia que actuï Gaynor a l'Auditori, els valencians i reivindicatius Aspencat protagonitzaran la primera part de la Festa Black Music, que inclourà també el concurs Playblack i l'actuació, passada la mitjanit, dels gironins Freegees, en format ampliat i amb el seu repertori disco-funk habitual.

I en la recta final del festival i l'entrada de la primavera tindrà lloc al parc del Migdia el Black Music Pícnic, amb The Excitements, l'espectacle familiar de Little Swing i l'actuació de la Black Music Big Band –aquest curs formada per uns 30 alumnes– i Brodas Bros Junior, que inclou uns 18 joves ballarins, després d'haver ofert la mateixa setmana unes sessions per a escoles a l'Auditori, sobre la història del ball a la música negra.

Una de les novetats d'aquesta edició són les sessions La Black Music que ens va Parir, que ‘enfrontaran' els diumenges a l'hora del vermut, al bar i restaurant Els Jardins de la Mercè, dos personatges públics que, com a discjòqueis, punxaran la música negra que més els agrada, en un combat “sense vencedors ni vençuts”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia