cultura

música

concert

Com el primer cop

El violinista britànic Daniel Hope torna al Palau de la Música Catalana, on ha actuat diverses vegades, per oferir un concert al costat de l'Orquestra de Cadaqués, dirigida pel seu fundador, Jaime Martín. “És una de les meves sales preferides, és fantàstica, per l'arquitectura i per la sonoritat”, diu el músic. Per primer cop tocarà amb l'Orquestra de Cadaqués, dirigida per Jaime Martín. “Som molt amics des de fa temps, i sovint hem actuat junts quan ell tocava la flauta, però ara serà el primer cop amb ell dirigint l'orquestra.”

En el programa, el gran Concert per a violí núm. 1 en Sol menor op. 26 de Max Bruch, un dels més exigents per a l'instrument. Hope va començar a estudiar-lo als 8 anys i als 14 el va tocar en públic. “Tot i que fa molts anys que el toco, sempre em sorprèn per la seva bellesa, força i energia, i el toco com el primer cop.”

Completen el programa l'Obertura del ballet Cendrillon, de Fernando Sor, i la Simfonia núm. 7 en La major op. 92 de Beethoven, que Wagner va qualificar de “apoteosi de la dansa”. Amb aquest programa Hope va obrir ahir una gira a Castelló, avui tocarà al Palau de la Música Catalana dins el cicle BCNclàssics, i després anirà a l'auditori Enric Granados de Lleida (11 de febrer) i a l'Auditori Palau de Congressos de Saragossa (12 de febrer). Pròximament sortirà el seu nou treball, For seasons (Deustche Gramophon), en què proposa peces per a cada mes de l'any de diversos compositors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia