cultura

Música

El conservatori culmina la setmana cultural

L'entrega de premis i una classe magistral posen el punt final a les activitats

Amb el lliurament dels premis dels concursos d'interpretació musical i d'arts plàstiques i la cantata La història de Nadala i el Follet de la cova del diable es va posar divendres el punt final a la 19a Setmana Cultural del Conservatori i Escola Municipal de Lleida.

En l'inici de l'acte es van lliurar els premis del 18è Concurs d'Interpretació Musical i el 19è Concurs d'Arts Plàstiques. Els primers premis van ser per a Sara Òdena Gómez (violoncel), en 4a categoria d'instrument solista; Elena Solà Cases (violí), en 3a categoria d'instrument solista; Andrea Cristina Budau (oboè), en 2a categoria d'instrument solista, i Marc Terré García (contrabaix), en 1a categoria d'instrument solista. El primer premi en categoria de música de cambra va ser per a Ricard Martínez Bernadó (saxòfon) i Guifré Balasch Ambrós (marimba).

Pel que fa al 19è Concurs d'Arts Plàstiques, els guanyadors van ser en la categoria A (de 13 a 17 anys), per a L'olor que inspirava Granados, de Gemma Franco Alcaine (17 anys); en la categoria B (de 10 a 12 anys), per a La història musical d'Enric Granados, de Carlota Coit Velasco (12 anys); en la categoria C (de 8 a 9 anys), per a Enric Granados, un símbol més, de Marc Carrera Olomí (8 anys); en la categoria D (de 6 a 7 anys), per a Intermezzo, de Júlia Esterri Carrasquer (6 anys), i en la categoria E (pares, mares i alumnes majors d'edat), per a Un somni de Granados, d'Agustí López Piñol.

Després del lliurament de premis, més de 300 alumnes del conservatori i l'escola de música van oferir la cantata La història de Nadala i el Follet de la cova del diable. Es tracta d'una adaptació per a soprano, tenor, cor infantil, narrador i conjunt instrumental, basada en l'òpera Follet, composta el 1903 per Enric Granados, amb llibret d'Apel·les Mestres, i estrenada l'any passat a l'Auditori de Lleida a través de l'Orquestra de Cadaqués.

Dissabte, a més, es va fer una classe magistral del guitarrista Carles Trepat, que a més d'aprofundir en l'instrument va tractar la figura del guitarrista Emili Pujol, amb qui va coincidir en el darrer curs d'estiu que el mestre va celebrar a Cervera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.