cultura

GLORIA GAYNOR

CANTANT

“El pessimisme és provocat per una manca de fe”

La cantant i diva nord-americana actua divendres a l'Auditori de Girona, en el marc de la setzena edició del festival Black Music, amb totes les entrades venudes des de fa dies

Reivindica el dret a ballar i gaudir de la vida, i, a més, en algunes de les seves cançons de to més ‘gospel' lloa i glorifica Déu

Em sento molt afortunada que ‘I will survive' hagi passat a formar part del Registre Nacional de Gravacions

La trajectòria de Gloria Gaynor va més enllà de l'èxit descomunal i atemporal del seu hit I will survive. Més de quaranta anys de carrera l'avalen i èxits com Never can say goodbye, Can't take my eyes off of you o I am what I am l'han convertida en una de les més grans dives de la història de la música. Però la seva trajectòria també està marcada per la lluita en incomptables campanyes benèfiques a favor de diferents col·lectius en risc d'exclusió social. Divendres actua a l'Auditori de Girona, amb totes les entrades ja venudes, per inaugurar una nova edició del Black Music Festival.

El 2016, la Biblioteca del Congrés nord-americà va afegir ‘I will survive' a la llista de gravacions pel fet de considerar-la “culturalment, històricament i artísticament significativa”. Què va sentir quan va rebre aquest reconeixement oficial?
Em vaig sentir més afortunada que mai de tenir una cançó que el Registre Nacional de Gravacions consideri que té aquest honor.
Què n'opina, de la versió d'aquesta cançó que han fet alguns actors de Hollywood per donar la “benvinguda” al president Donald Trump?
Crec que mostra que els actors admiren els cantants tant com nosaltres, els cantants, admirem els actors.
S'ha utilitzat mai aquesta cançó amb algun propòsit amb què no està d'acord?
Crec que és molt difícil utilitzar de manera reeixida una cançó tan positiva per a alguna causa negativa, i, en tot cas, aquesta seria l'única raó per la qual no estaria d'acord que s'utilitzés.
Amb la seva música ha demostrat que es pot ballar i pensar al mateix temps?
Sí, crec que amb la meva música no cal ser insensible pel fet d'estar ballant i gaudint.
Quina música sol escoltar? Quines cançons la fan sentir feliç i li donen força?
Sobretot, escolto música gospel. És inspiradora, eleva l'ànima i encoratja, i et genera una sensació de benestar general, mentre alhora et permet lloar i glorificar Déu.
Fa tres anys que va cantar en el Festival de Peralada, ho recorda? Ha canviat el repertori i el seu xou des de llavors?
Des del Festival de Peralada he canviat un parell de cançons en el meu programa, en què he inclòs temes gospel del meu proper disc de gospel.
Va anunciar que aquest any publicaria un CD de música cristiana. Quan es publicarà, quines cançons inclourà i per què té la necessitat de gravar música espiritual?
Espero llançar el nou CD de música cristiana a finals d'estiu o principis de tardor. Vaig escollir fer-lo perquè és una cosa que he volgut fer des de fa molts anys i tinc la sensació que ara és el millor moment.
En la seva llarga carrera professional ha experimentat períodes de gran èxit i d'altres en què va haver de lluitar més per la seva supervivència artística. Què li ha ensenyat la vida sobre l'èxit i el fracàs?
Simplement m'ha ensenyat que jo no tinc el control.
Què opina sobre la música de ball actual i el poder que tenen els DJ i els productors?
Estic segura que els DJ i productors estan creant bona música que el seu públic aprecia. Com que ja no vaig a discoteques, no tinc una opinió vàlida sobre la música que es fa ara.
Quants concerts fa a l'any? Què és el que menys li agrada de la vida en ruta?
Actualment he reduït fins a 25 o 30 espectacles a l'any. El que menys m'agrada és passar per la seguretat de l'aeroport.
Què ens pot avançar dels futurs projectes?
El nou disc es dirà Testimony perquè és el meu testimoni respecte al que he après sobre l'amor de Déu per nosaltres i com hem de respondre-hi. La línia de marxandatge primer estarà disponible en un lloc web de beneficència ( Iwillsurvive.org ) i més tard a les botigues. També s'ha fet un documental de la meva vida que està programat que surti aquest any.
És optimista sobre el futur del món?
Sempre intento ser optimista perquè el pessimisme és contraproduent i és provocat per una manca de fe, cosa que a mi no em passa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia