cultura

Calaf recuperarà un antic portal medieval

L'Ajuntament de Calaf ha aprovat el projecte de restauració del portal de l'Hospital, també conegut com a portal del Carme, una de les darreres restes que conserva el municipi de la muralla medieval.

L'objectiu de l'actuació és recuperar la seva estructura, que en diferents punts està malmesa i presenta un procés de degradació important.

La previsió de l'Ajuntament és que les tasques s'iniciïn el mes d'abril que ve, amb un cost de 13.164,80 euros. La Generalitat de Catalunya subvenciona la restauració amb 8.000 euros.

El portal de l'Hospital, d'estil gòtic civil medieval, està declarat com a bé cultural d'interès nacional (BCIN). Juntament amb el portal de Xuriguera, constitueix l'única resta de les antigues muralles que envoltaven la vila de Calaf, construïdes cap a l'any 1580. A més, és l'element més antic que es conserva de la muralla, adossada a l'edifici de l'antic hospital.

En l'actuació es consolidarà la part superior, per aturar-ne el deteriorament, concentrant-se en els brancals de l'arc, els arcs de mig punt i la paret de sobre l'arcada. S'eliminaran materials inadequats i la catifa biològica, i es netejarà l'estructura. A més, es consolidarà el suport de pedra i es farà una intervenció perquè tingui més estabilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia