cultura

cultura

premi

Joaquim Vidal: “La cultura és el que fa ric i lliure un país”

El president de la Fundació Valvi va rebre ahir el I Premi Sant Roc de l'Associació Cultural de Vilablareix

L'entitat va tenir també com a candidats els germans Roca i els Amics del Museu d'Art

“La cultura en majúscules és el que fa ric i lliure un país”, va dir ahir el president de la Fundació Valvi , Joaquim Vidal, després de rebre el I Premi Sant Roc, concedit per l' Associació Cultural de Vilablareix , en un acte celebrat al centre cultural Can Gruart i presentat per l'escriptora Mar Bosch. Segons va remarcar el president de l'associació, Jordi Pagès, aquest premi neix per “reconèixer i agrair entitats i persones que treballen, d'una manera amagada però no fosca, perquè la cultura arribi a la gent, una tasca que no sempre és reconeguda públicament”. Els socis d'aquesta jove associació cultural van triar la Fundació Valvi “de manera clara i àmplia”, però hi havia altres dues candidatures que, segons va dir Vidal, “s'ho mereixien tant o més que nosaltres”: els germans Roca i els Amics del Museu d'Art de Girona. Joaquim Vidal va rebre un premi “singular”, ideat pel vicepresident de l'associació, Josep Aribau, i l'escultor Rafel Planella: una sòlida peça inspirada en una de les eines paleolítiques trobades al municipi que es conserven a la seu gironina del Museu d'Arqueologia de Catalunya.

Aquest nou guardó, batejat amb el nom del patró de Vilablareix –del qual diumenge passat es va celebrar l'aplec– premia la tasca realitzada des del 2004 per la Fundació Valvi, dirigida per Maguí Noguer, primer com a espai d'art obert a creadors de totes les disciplines. “La fundació va néixer per omplir un buit cultural que fa 13 anys afectava la bona salut artística de Girona, en un moment en què tancaven moltes galeries d'art a la ciutat”, va recordar Vidal, que va agrair la bona feina feta per tot l'equip i els col·laboradors de la fundació i va recordar especialment Narcís-Jordi Aragó i Mercè Huerta. Joaquim Vidal va afegir que la fundació ha anat ampliant el seu marc d'activitats amb iniciatives com ara la Biblioteca Fundació Valvi, ja amb 28 títols publicats, i els seus premis i beques.

Durant l'acte, que va incloure dues actuacions musicals del jove quartet de corda Tetrarq , també hi van intervenir l'alcalde de Vilablareix, David Mascort, i el director general de Creació i Empreses Culturals de la Generalitat, Quim Torrent. “Imaginem un poble on passen moltes coses, molt viu i actiu, i amb un gran teixit associatiu del qual l'Associació Cultural és una de les entitats més joves”, va dir l'alcalde de Vilablareix, que va anunciar també la creació per part de l'Ajuntament d'un nou concurs literari.

Quim Torrent va ampliar aquesta impressió de dinamisme cultural al conjunt de les comarques gironines. “La Fundació Valvi encarna molt bé els valors del teixit cultural que ha anat creant la societat civil catalana i, al mateix temps, el compromís amb la creació contemporània”, va afegir-hi el director general.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Les festes de la Mercè homenatjaran Zeleste amb un gran concert

barcelona
cinema

‘Segundo premio’, d’Isaki Lacuesta i Pol Rodríguez, lluitarà pels Oscar

Barcelona

Juls publica ‘Papallones’, el primer single del seu àlbum de debut

GIRONA
TEATRE

La Sala Beckett s’abona a la comèdia àcida

BARCELONA
Música

Marc Lloret: “El sector musical català s’ha rejovenit a l’escenari i a les oficines”

VIC
MÚSICA

Un Festival de Jazz amb Rita, Andrea, Sílvia... i tota una “corrua de mestres”

BARCELONA
PREMIS LITERARIS DE GIRONA

Un Bertrana per als temibles almogàvers

Girona
nomenaments

L’arxiver i historiador Joaquim Borràs, nou director general del Patrimoni Cultural

barcelona

‘L’estaca’ de Lluís Llach, primer títol de la col·lecció Enderrock Llibres

BARCELONA