L'editorial Bromera publica diversos premis Nobel

L'editorial d'Alzira ha contractat l'obra de Herta Müller, inèdita fins ara en català. Per a la concessió del Premi Nobel de Literatura, el 10 de desembre, estaran disponibles a les llibreries els dos primers títols de l'autora que l'editorial publicarà en la col·lecció «L'Eclèctica». Es tracta de L'home és un gran faisà en el mon i La bèstia del cor. Aquesta última es llança simultàniament amb la versió en castellà a càrrec de Siruela.

Per a la primavera del 2010, Bromera té previst publicar En terres Baixes i Atemschaukel, considerada per la crítica internacional l'obra més poderosa de 'autora.

L'Acadèmia sueca va concedir el Premi Nobel de Literatura a Herta Müller perquè les seues novel·les dibuixen els paisatges dels desposseïts amb la concentració de la poesia i l'objectivitat de la prosa.

En L'home és un gran faisà en el món, la prosa de Müller opera com l'instrument eficaç d'un geni de la miniatura amb resultats, de vertadera filigrana, que sembla que estan prop de la perfecció. L'obscuritat, l'observació detallada i de vegades violenta del treball de Müller explora l'exili i la dura realitat de la vida sota Ceausescu. La seua sensibilitat és sovint descarna, en opinió dels crítics literaris que han estudiat la seua obra més recent, però el detall en les seues ficcions, les omple de vida.

Amb aquesta incorporació, el catàleg de Bromera reuneix el gruix de l'obra de tres Premi Nobel de Literatura: l'egipci Naguib Mahfuz, el turc Orhan Pamuk, i ara, la romanesa descendent de la minoria suàbia del seu país Herta Müller.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.