cultura

Masó inspira un mural de l'Escola d'Art d'Olot

Xus Ferrusola, Blai Puig i Jaume Marcó dirigeixen el seminari de ceràmica

L'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot dedica durant tres setmanes un seminari a la ceràmica de l'arquitecte noucentista Rafael Masó que donarà com a resultat un mural de grans dimensions inspirat en els motius d'algunes de les rajoles dissenyades per l'arquitecte gironí. El seminari, adreçat als alumenes de grau mitjà de revestiments murals de l'escola, està dirigit per la professora Xus Ferrusola; el dissenyador d'aparadorisme i muntatges efímers Blai Puig, i el mestre artesà Jaume Marcó, de Ceràmiques Marcó de Quart, empresa estretament vinculada als projectes arquitectònics i decoratius de Masó. El mural representa el perfil de les cases de l'Onyar i la Catedral reflectit damunt unes aigües simbolitzades per mitjà d'un trencadís de rajoles masonianes.

El treball ha rebut també el suport d'Argiles Bisbal, i en concret de Joaquim Font, i de la Diputació de Girona, i segons Xus Ferrusola pretén conjugar tres factors: tradició, aprenentatge i innovació dins “un projecte experimental d'emprenedoria artística”. A més de conjugar el treball individual amb el col·lectiu, l'obra estimula la col·laboració interdisciplinària, ja que hi han participat dos cicles de l'Escola d'Art d'Olot: els alumnes de revestiments murals han dissenyat i modelat la composició, en un estil que conjuga tradició i modernitat, i el cicle de motlles i reproduccions escultòriques n'obtindrà el motlle per a les reproduccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia