Llibres

poesia

L'Ausiàs March

Rere les imatges potents i les escenes barroques, s'hi amaga una de les grans veus –i més delicades– de la poesia catalana de tots els temps. És un esdeveniment el nou llibre de Dolors Miquel, premi Ausiàs March, i que conté tots els seus ingredients. Per obrir bé els ulls.

El guant de plàstic rosa
Dolors Miquel
/ Edicions 62
Sacrilegis
Víctor Bocanegra
Godall Edicions
Ens arriben els poemes musicats de clàssics catalans que ha fet el poeta i música Víctor Obiols (Bocanegra). Es tracta d'una antologia que va de clàssics fins als Carner, Vinyoli, Arderiu, Pons i Espriu fins a Lluís Solà. El premi Carles Riba és un músic excel·lent. Ho podran comprovar amb el CD que s'afegeix a l'edició.
Trobadors amb turbant
Josep Piera
Edicions de 1984
Piera ha estat recuperador i incitador del pensament oriental a la península. A la seva nova antologia ens acosta infinitat de poetes andalusís sobre temes concrets. El resultat és una brillant aproximació, plenament moderna, a un món que es projecta a través del temps mitjançant els versos, en aquest cas de la mà d'un gran poeta.
Al cel
Jacint Verdaguer
Fundació Jacint Verdaguer
A cura de Pere Tió Puntí ens arriba el llibre pòstum del poeta de Folgueroles, el gran clàssic de la modernitat, que ens ofereix una lectura espiritual i atenta dels cossos celestes. És una mena de grans èxits de poemes tan celebrats com Caminant i Anem. Sempre és un plaer disposar de noves edicions d'un escriptor ja etern.
Tots els sonets
Williams Shakespeare
Adesiara Editorial
Adesiara recupera les magnífiques versions que el gran poeta tortosí Gerard Vergés va fer del bard britànic. En versió bilingüe, podrem trobar totes les solucions, que cal dir que afegeixen més claror a la singular poesia de Shakespeare. L'edició conté, així mateix, un epíleg reivindicador de Sam Abrams. No s'ho perdin.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia