cultura

Música

Judit Neddermann presenta ‘Un segon' al Museu d'Art

La cantant oferirà avui dues actuacions al Saló del Tron, una ja amb les entrades exhaurides, dins de Strenes

Té només 26 anys, però ja ha passat la meitat de la vida voltant pels escenaris, i és una de les millors veus del panorama català. Judit Neddermann ha cantat i encara canta amb diferents projectes –sobretot amb The Gramophone Allstars, el Quartet Brossa i, més puntualment, amb la seva germana Meritxell i amb Toni Xuclà–, però actualment dedica “un setanta per cent” de la seva energia al seu propi projecte, amb cançons pròpies que ha reunit en dos discos, Tot el que he vist (2014) i Un segon (2016), que avui presentarà en dues actuacions acústiques en solitari al Saló del Tron del Museu d'Art de Girona, dins de Strenes (20 h i 22 h, 10 euros). Ja no queden entrades per a les deu de la nit.

“Vaig començar a compondre cançons per casualitat: vaig estudiar el grau superior de jazz i música moderna al Taller de Músics i, per al projecte de final de carrera, vaig escriure el tema Com pot ser. Va ser una revelació, perquè fins llavors no havia sentit la necessitat de crear les meves pròpies cançons, però a partir d'aquí em vaig sentir molt lliure podent expressar tot allò que volia, i després ja no he pogut parar. És com si el meu cervell hagués obert una porta que ara és molt difícil que es tanqui”, afirma la cantant de Vilassar de Mar, que ja té les cançons per al seu tercer disc –avui n'avançarà una–, que començarà a gravar al setembre amb Pau Figueres, guitarrista del seu quintet, com a productor. I al juliol gravarà el nou disc de The Gramophone Allstars, previst per a la tardor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia