cultura

ANDREA VANDELAY I MANU GARCIA

DirectoRA DEl documental 'MONTGAT, UN PORTAL CREATIU CAP AL MARESME' I PRODUCTOR DEl disc 'Montgat encanta, Montgat em canta'

“Volem donar a conèixer Montgat i atraure visitants”

“No esperàvem el premi americà, vam poder ser-hi gràcies al micromecenatge i ho vaig agrair a tots els que hi van participar”

“Estem treballant en el tercer vídeo musical del disc, en què els protagonistes seran els joves”

“Mirem de trobar patrocinadors per continuar endavant amb llibertat i crear les nostres pròpies històries”

Mostrar Montgat al món
Tretze grups musicals que interpreten tretze cançons. Tots ells són de Montgat i les peces parlen del poble. El projecte liderat per Manu Garcia, que va tirar endavant amb el suport de l'Ajuntament de Montgat, va obrir-se al món quan la directora Andrea Vandelay va decidir convertir-lo en documental. Des del Maresme va fer el salt a Amèrica, on va guanyar un premi.
Som un poble petit i els projectes surten de la gent i s'interrelacionen

Mai un documental fet a Montgat havia arribat tan lluny com el dirigit per Andrea Vandelay basat en la gravació del disc Montgat encanta, Montgat em canta, produït pel cantautor Manu Garcia. Directora i productor parlen de com el projecte es manté viu.

Què va representar aconseguir el premi del World Music & Independent Film Festival?
(Andrea Vandelay) Vaig enviar la cinta al festival sense saber ben bé què esperar-ne. Gràcies al micromecenatge vaig poder assistir al lliurament de premis del festival, que es feia a bord d'un vaixell que va sortir de Baltimore, i vaig agrair a tothom la col·laboració en el projecte. Mai havia pensat que guanyaríem.
A propòsit del guardó, quin recorregut ha tingut el documental?
(A.V) Li estem donant difusió. L'hem presentat a més festivals i van aconseguir una menció especial al Filmmaker International Film Festival de Marbella.
Després del premi americà, la cinta va tornar a Montgat...
(Manu Garcia) Sí, hi havia molta expectació i se'n parlava però molts no l'havien vist, ja que només s'havia fet una preestrena.
Ara acaba de sortir el segon videoclip del projecte discogràfic.
(A.V.) Sí, creiem que aquesta és una manera de continuar generant interès pel documental. Es tracta del vídeo de la cançó De la mano del viento. De fet, amb la difusió d'aquest segon vídeo també ha pujat la difusió del primer, Sorra.
El projecte ha tornat a fer-hi implicar el poble?
(M.G.)És un projecte que ha servit per unir molta gent de diferents àmbits. Som un poble petit i els projectes surten de la gent i s'interrelacionen. Hi ha molta gent que té idees i ganes de fer coses. Estem tenint molt bona resposta.
Ha costat trobar voluntaris?
(M.G.) Ha estat fàcil trobar-los, però sempre hi ha sorpreses d'última hora; ho hem hagut de treballar a trossos. A més, a l'estiu a Montgat no es pot filmar perquè hi ha gent pertot arreu.
Hi haurà més videoclips?
(A.V.) Ja estem treballant en el projecte del tercer. El tema es diu En Montgat hay calle, i és d'un raper que es diu Enfoke. Es tracta de la cançó més escoltada del disc per Spotify. Hi participarà gent del grup de teatre i els protagonistes seran els joves. Creiem que pot funcionar per la música. Els altres dos vídeos estan més enfocats a explicar una història i, sobretot, promocionar el poble i els seus racons des de les històries que explicàvem. Volem donar a conèixer Montgat i atraure visitants.
El projecte continua endavant?
(A.V.) Tenia ganes de continuar treballant després del documental perquè el projecte em va agradar molt. Per això hem seguit amb els vídeos musicals. Estic aprenent molt amb tot el procés i valoro la llibertat que tinc per fer-ho com jo vulgui.
Com penseu finançar-vos?
(A.V.) El micromecenatge és molt dur i trobar subvencions públiques és complicat. La idea és mirar de trobar patrocinadors per anar treballant amb els nous projectes. Així volem continuar tenint llibertat per crear les nostres pròpies històries.
En què més esteu treballant?
(A.V.) Estic organitzant un grup per treballar en produccions. Vull fer pel·lícules i estem buscant inversors per fer ficció. (M.F.) Jo sóc lutier i estic muntant el meu propi taller a Montgat. És una aposta difícil perquè vull que sigui un local obert per construir i reparar guitarres elèctriques, però també que pugui ser un espai de trobada per fer-hi concerts de petit format, presentacions... La idea és revitalitzar culturalment Montgat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia