cultura

Crítica

Sur(Fred)alista

Saara Turunen ha trencat tots els motllos. Perquè sempre es considerava que la dramatúrgia nòrdica era freda, distant, esquerpa, asèptica. I ella demostra, tot i la solitud dels personatges, un to surrealista, oníric, que casa molt bé amb la comèdia romàntica dels anuncis de pizzes de Casa Tarradellas, posem per cas.

La producció es va estrenar a l'Atrium la temporada passada, sense pràcticament recursos. Ara ha guanyat un metre d'escenari de boca i s'ha traslladat a la Villarroel. L'aire li ha anat molt bé. L'autora, que fins ara havia jugat amb càmeres i sets al darrere de l'escena, va haver de restringir-ho per raons pressupostàries. Li ha anat molt bé. També. Tant, que ara, diu, està abandonant el recurs audiovisual en les seves noves produccions.

La peripècia d'una autora que decideix engaltar-se un bigoti per fer-se respectar (ai, els temps de Víctor Català però també els d'avui, d'#onsonlesdones) brilla per la mirada de Charlot de Carla Torres. La seva antagònica (l'ànima, Patrícia Mendoza, de rosa xiclet) prefereix l'amor. Però no pas el pragmatisme domèstic de la mare (Vero Cendoya) ni l'idealisme abstracte del pare que no es mulla en quasi res (Pepo Blasco). El gat i el cérvol completen un zoològic amb cançó per a un surrealisme vingut de les terres del fred.

Broken Heart Story
Autora i directora: S. Turunen
Intèrprets: Pepo Blasco, Vero Cendoya, Patrícia Mendoza, David Menéndez, Carmela Poch, Carla Torres
Dimarts, 25 d'abril (fins demà, 1 de maig), a la Villarroel. Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.