Art

exposició

Els joves talents exposen les seves obres a Blanes

Anna Tordera, Pol Peiró, Estefania Garcia i Joel Ristol són els quatre artistes que mostren les seves creacions a Casa Saladrigas fins al 27 de maig

La Casa Saladrigas de Blanes acull una nova edició de l'exposició Joves Talents, la cinquena edició consecutiva d'una iniciativa que, com el seu nom ja indica, pretén fer més visibles els nous valors emergents en arts visuals, tant de Blanes o relacionats amb la vila com de la seva àrea d'influència.

En la línia de les quatre anteriors edicions, l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Blanes ha buscat que hi hagi varietat d'artistes, tant pel que fa als temes que tracten com pel material que treballen com a mitjà d'expressió. D'aquesta manera, s'ha convidat quatre joves que representen el món de la pintura i les mandales, concretament dos nois i dues noies.

Es tracta d'Anna Tordera, Pol Peiró, Estefania Garcia i Joel Ristol, que exposen les seves creacions a Casa Saladrigas fins al 27 de maig. L'horari per visitar l'exposició Joves Talents V.5 és de dimarts a dissabte, de 10 a 13 h, i de dijous a dissabte de 17 a 20 h. Els diumenges i els dilluns la sala és tancada.

Pol Peiró és el més conegut de tots quatre joves, ja que és l'autor del particular projecte anomenat D'un temps, d'un país, on va fer un seguiment en directe de l'actualitat política de Catalunya, amb apunts del natural dels principals líders polítics catalans. Nascut a Premià de Mar fa 23 anys, Pol Peiró Navarro torna a venir a Blanes per segona vegada després que ja va protagonitzar una primera mostra el desembre passat, però aquesta vegada la seva proposta no es basa en retrats i personatges coneguts, sinó en una sèrie de pintures que es presenten sota el seductor i reminiscent títol de Llarg Octubre. Es tracta d'una col·lecció d'abstraccions fetes durant els darrers tres anys, amb la particularitat comuna que totes han sorgit en el decurs de diferents maratons creatives que Pol Peiró ha experimentat durant aquest període de temps.

Per la seva banda, Joel Ristol presenta D'allò quotidià a allò extraordinari, on les coses més senzilles poden arribar a prendre unes connotacions transcendentals més enllà de l'objecte tal com és. Joel Ristol desafia el visitant, presentant-li un univers al qual se li pot donar forma i buscar-li significats propis. Surrealisme en el més ample sentit de la paraula, a través de quatre muntatges i diversos quadres influïts per aquest estil. Pel que fa Anna Tordera, exposa les seves mandales complementades en un mateix espai amb mobles i altres estris restaurats per Nerea García. Quant a Estefanía Garcia, compon escenes pròpies amb l'objectiu que el temps, el treball, l'evolució i la perseverança conflueixin en un llenguatge pictòric personal. Les obres que ara es poden veure a la mostra són creacions que es barregen amb conegudes escenes de mestres com Murillo, Velázquez i Fortuny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.