Música

festival musical

Cadaqués oferirà 18 espectacles en 12 dies d'agost

Joan Isaac, Carles Santos, Gossos, Cèlia Pallí i Guillem Albà & La Marabunta s'afegeixen a la 46a edició del festival

El Festival Internacional de Música de Cadaqués , un dels clàssics de l'estiu empordanès, prepara per a la seva 46a edició un intens programa que inclourà 18 actuacions i activitats pedagògiques en 12 dies, del 4 al 15 d'agost, i en mitja dotzena d'escenaris diferents. Als noms ja anunciats fins ara, com ara Gregory Porter, Rosario, Sopa de Cabra, Joan Miquel Oliver, Pyrenaeus Ensemble i la Sinfosuite Passanelles '20, amb l'Orquestra de Cadaqués i la Polifònica de Puig-reig, s'han afegit ara altres artistes tan diferents com ara Joan Isaac, Carles Santos, Gossos i la cantant torroellenca i canadenca adoptiva Cèlia Pall í, que compartirà escenari amb el cantautor sud-africà Francois Klark. Tots dos viuen a Toronto i en una minigira acústica per Catalunya presentaran cançons dels seus primers discos respectius, tant separadament com en duet. Aquest serà un dels concerts gratuïts del festival, que s'obrirà amb una cercavila del grup gironí sobre rodes La Dinamo.

Joan Isaac, que recentment ha publicat el disc Manual d'amor i el poemari Intimissimi, combinarà versos i cançons a l'espectacle Paral·lelismes, i Carles Santos, que l'any passat va haver de suspendre el seu concert a Cadaqués, actuarà en un espai tan idoni com Portlligat, just davant la casa de Dalí. Els manresans Gossos presentaran Zenit, el seu 13è disc en un quart de segle de carrera.

Tres grans veus de dona, amb registres i estils ben diferents, destaquen també dins la programació del festival: Susana Sheiman actuarà amb el gran guitarrista de blues Tòfol Martínez i el seu Orgànic Trio, que completen Agustí Borrell a la bateria i Gerard Nieto al Hammond; Mathilde Toussaint cantarà acompanyada al piano pel mestre Ignasi Terraza, i la palafrugellenca Neus Mar presentarà amb Emilio Sánchez el disc Memòries d'un pas, amb adaptacions de cançons tradicionals i clàssics de Llach, Serrat i Sisa.

Un concert de l'organista basca Lorento Aramendi a l'església de Santa Maria i l'espectacle humorístic i musical de Guillem Albà & La Marabunta són altres exemples de la gran diversitat d'un festival que també recordarà Vincent van Gogh amb les Pictofonies de la mezzosoprano Carme Murio, el pianista Daniel Antolí i l'artista Cori Mercadé.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia