Llibres

Tardi torna a les trinxeres

Una de les grans obsessions del dibuixant francès Jacques Tardi ha estat la Primera Guerra Mundial, a la qual ha dedicat part de la seva obra, amb llibres com per exemple La guerra de las trincheras o ¡Puta guerra!.

La Primera Guerra Mundial actua com a vehicle per reflectir l'esperit humanista i pacifista del seu autor i per retratar els horrors de la guerra i l'estupidesa i crueltat de l'espècie humana, amb un to descarnat i un contingut rigorosament documentat. Amb un cromatisme de tons ocres esquitxats pel vermell de les explosions i de la sang, Jacques Tardi torna a submergir el lector en el cor de les trinxeres. En aquest cas ho fa per mitjà d'un portalliteres que ha matat un ferit que, amb els seus crits, podia delatar la seva posició.

La particularitat d'El último asalto és que es presenta com una obra multidisciplinària. Des de fa temps, Jacques Tardi acostuma a protagonitzar espectacles en companyia de la seva dona, Dominique Grange, en què aquesta interpreta cançons que parlen de la guerra –tots dos procedeixen de famílies que van patir les conseqüències del conflicte– amb l'acompanyament de l'orquestra Accordzéâm, i aquest volum ve acompanyat d'un CD amb algunes d'aquestes cançons.

X.R.

el último asalto
Tardi / Grange / Accordzéâm
Editorial: Norma
Pàgines: 112
Preu: 25 euros


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia