Olocau mostra en una exposició els efectes de l'expulsió dels moriscos

Amb coincidència amb l'aniversari de l'expulsió dels moriscos valencians, l'Institut d'Estudis Comarcals del Camp de Túria ha preparat una exposició que es presenta diumenge 13 de desembre a la Casa de la Senyoria d'Olocau.

Es tracta de fer una mena de recordatori de tots aquells que foren obligats a abandonar la població, deixant al darrere les cases, horts, camps i tota la seua història i l'estima per una terra que era tant la seua com és ara per als actuals pobladors de la vila.

Amb aquesta exposició, els organitzadors pretenen fer una mena d'homenatge de solidaritat dels habitants de l'actual Olocau a tot el dolor que van patir aquells olocauins que, en octubre de 1609, foren obligats a abandonar el poble per sempre.

«Que ningú siga obligat a abandonar la seua terra» són les paraules que resumeixen el sentit de l'exposició morisca del Camp de Túria i són també les que els organitzadors de la mostra volen que inspire les relacions entre tots els grups humans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.