Música

Música

Primavera Sound de màxims

La dissetena edició del festival s’estén encara més pel parc del Fòrum, que des d’avui fins dissabte veurà actuar 226 artistes en 14 escenaris

Podia semblar impossible, però el Primavera Sound encara pot créixer una mica més. El festival barceloní, que des de dilluns escalfa motors amb diferents concerts a la Sala Apolo, desembarca avui al parc del Fòrum, on ampliarà la superfície utilitzada fins als 192.000 m², amb un nou espai al llindar amb Sant Adrià de Besòs, el Primavera Bits, centrat en la música electrònica.

Aquests dies al Fòrum hi actuaran 226 artistes en 14 escenaris (el nombre total d’actuacions, sumant-hi les que se celebren arreu de la ciutat, arriba a 346) i s’hi esperen, a partir de demà, més de 50.000 persones diàries, aproximadament la meitat de les quals vingudes de l’estranger. Superant, en cada edició, les xifres d’assistència de l’any anterior, el Primavera Sound –que ha tornat a incrementar les seves activitats paral·leles arreu de Barcelona– va tenir l’any passat 207.435 visites. Així doncs, el Primavera va reunir l’any passat 27 vegades més de públic que en la seva modesta –i llunyana– primera edició, l’any 2001, i 4,4 vegades més que en la cita del 2005, la primera que es va fer al parc del Fòrum després d’una aventura de quatre anys al Poble Espanyol de Montjuïc.

Avui, jornada gratuïta

Tal com s’ha fet al Fòrum des del 2013 (i, abans, en altres espais de la ciutat, com ara l’Arc de Triomf), el Primavera Sound oferirà avui a partir de les cinc de la tarda un menú de benvinguda amb entrada lliure. S’hi podran veure cinc artistes: els catalans Anímic i 7 Notas 7 Colores, l’australià Gordi, els nord-americans Local Natives i els anglesos Saint Etienne.

És, però, a partir de demà que el Fòrum arribarà al seu màxim estat d’ebullició, amb els catorze escenaris a ple rendiment i reclams ja habituals com ara el Flatstock (la fira itinerant de pòsters de concerts, amb dissenyadors vinguts també de tot el món) i una fira discogràfica de segells independents. El programa musical, per la seva part, és tan imponent com inabastable, tot i que dues baixes –la de Frank Ocean, presentat com un dels caps de cartell de la jornada de divendres i suspès fa només quatre dies “a causa de retards de producció” i l’històric músic nigerià King Sunny Adé– l’han deixat un pèl tocat. El festival, ara bé, continua reivindicant-se amb visites com les de Solange, Miguel i Bon Iver (demà), The XX, Run The Jewels i –reemplaçant Ocean– Jamie XX (divendres) i Van Morrison, Grace Jones i Arcade Fire (dissabte).

La indústria es reuneix

En paral·lel, el Primavera Pro, branca professional del festival, s’engegarà avui al Centre de Cultura Contemporània (CCCB) amb la presència de 3.000 professionals i 125 activitats. El pressupost del Primavera Sound és d’11 milions d’euros, amb una aportació de 140.000 euros de l’Ajuntament que es destina a les activitats arreu de la ciutat i una altra de 175.000 de la Generalitat per donar suport al Primavera Pro.

Seu Jorge

Bowie en clau de samba

Admirat renovador de la música brasilera, Seu Jorge reinterpreta en el Primavera les cançons de David Bowie que va adaptar, amb ritmes de samba i bossa nova, per al film de Wes Anderson Life Aquatic. Life on Mars? i Rebel Rebel, doncs, probablement com mai no els haurem escoltat. Dissabte a les 22.25 h al Ray-Ban.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.