cultura

Cultura

Mor Ignasi Marroyo

El fotògraf Ignasi Marroyo, un dels artistes que van documentar el barraquisme del barri barceloní del Somorrostro, així com la Setmana Santa de la capital catalana dels anys seixanta i el barri del Born, va morir ahir als 89 anys, segons va informar el comissari de l’Arxiu Marroyo, Manel Miras.

Miras va assenyalar que Ignasi Marroyo “ens ha deixat, i el fet més important és que ens quedarà a la retina la seva obra fotogràfica”.

Nascut a Madrid el 1928, però resident a Catalunya des que tenia un any, actualment el fotògraf residia a Rubí, població que també va estar sota l’objectiu de la seva càmera. L’any 2014 va donar el seu fons fotogràfic, format per 72.989 imatges en diversos suports i formats, d’entre els anys 1950 i 2010, a l’Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), a Sant Cugat del Vallès. L’any 2013 va aportar 44 imatges seves a l’exposició Jo faig el carrer, del MNAC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia