cultura

Adaptats als canvis

La junta general d’accionistes d’Hermes Comunicacions SA, editora d’El Punt Avui, aprova els comptes del 2016, amb un resultat de 434.601 euros

El Punt Avui Televisió trasllada aquest estiu els seus estudis a Girona, on hi ha la seu central del diari

“El futur de les empreses periodístiques passa per adaptar-se als canvis en un sector que és complex i que ho continuarà sent en els anys vinents.” Amb aquestes paraules, el president del consell d’administració d’Hermes Comunicacions SA, Joaquim Vidal, va cloure dimarts passat la junta general d’accionistes d’El Punt Avui, en què es van aprovar per unanimitat els resultats econòmics del grup del 2016 (que deixen un balanç positiu de 434.601 euros abans d’impostos). Vidal, tot i reconèixer la complexitat del sector, es va mostrar convençut que la feina feta aquests darrers anys permetrà afrontar el futur amb garanties.

En aquesta mateixa línia, el conseller delegat del grup, Joan Vall, havia fet prèviament un repàs de les actuacions en marxa de l’empresa en aquests darrers mesos, entre les quals la reestructuració jurídica. Tres de les empreses que fins aquest 2016 operaven en el grup (l’editora de Presència, l’editorial de Catalonia Today i la responsable dels continguts televisius del grup) formen part ara d’una sola empresa: Hermes Comunicacions SA, l’editora del diari. Aquesta reestructuració, conjuntament amb d’altres de realitzades en els productes periodístics, han permès al grup adaptar-se als canvis del sector. Vall, tot i fer una radiografia molt contundent de la situació, “amb una davallada sostinguda de vendes, sobretot al quiosc” (que es produeix per novè any consecutiu), es va mostrar convençut que el model de negoci periodístic encara està molt més en el paper (en el diari) que no pas al digital. El conseller delegat va aprofitar, tanmateix, per donar les darreres dades de difusió de la premsa escrita a Catalunya, corresponents al mes de maig d’aquest any. El Punt Avui s’ha consolidat com el tercer diari de Catalunya (després de La Vanguardia i El Periódico) amb un total de 21.108 exemplars de difusió, a molta distància de l’Ara i El País, que amb més de vuit mil exemplars menys ocupen el quart i el cinquè lloc.

El president del consell d’administració, Joaquim Vidal, també va anunciar el trasllat dels estudis centrals d’El Punt Avui Televisió (fins ara a Sant Just Desvern) a la seu central d’El Punt Avui a Girona, al carrer Güell. El trasllat, que ja s’ha començat a fer progressivament aquestes darreres setmanes, estarà completament finalitzat a mitjans agost, de manera que la nova temporada ja es farà en la seva totalitat des de Girona.

El trasllat permetrà millorar qualitativament els continguts d’una televisió que pretén ser bàsicament informativa. El fet que els redactors del diari, del web i de la televisió comparteixin la mateixa seu permetrà establir moltes línies de col·laboració, fins ara complicades, per un tema purament de distància geogràfica entre les diferents seus del grup.

Un cop acabada la junta, aquells que així ho van desitjar van poder visitar les instal·lacions del plató, de 200 metres quadrats, que aquests dies s’estan acabant d’enllestir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PATRIMONI

Monistrol de Montserrat comença la restauracio de l’ermita de Sant Antolí

Monistrol de montserrat
Cultura

La Casa dels Gegants de Cardona serà realitat al primer semestre de 2025

Cardona

El Marrameu, una jornada festiva que reivindica la cultura i la tradició el 28 de setembre

PALAFRUGELL
llibres

Quatre dones, llegendes i redempció a Formentera

barcelona
nomenaments

Josep Maria Carreté, gat vell de la gestió cultural pública, nou secretari general del departament de Cultura

barcelona
música

Carlinhos Brown actuarà amb Chambao el 12 de setembre a Barcelona

barcelona

‘Blanes Talent Fest’, una nova iniciativa cultural per a artistes professionals i entitats de Blanes

BLANES
MÚSICA

Oasis anuncia el seu retorn

BARCELONA
Rogeli Herrero
Músic de Los Manolos i biògraf de Peret

“Peret, l’any 1974 a Eurovisió, es va trobar entre dos focs”

Barcelona