cultura

La Fura dels Baus obrirà i clourà el White Summer

El festival de Pals oferirà més de 100 actuacions, una desena de xerrades i 40 tallers del 5 al 27 d’agost

La Fura dels Baus obrirà i tancarà, amb el seu espectacle Xarxa humana, la 6a edició del festival White Summer , que tindrà lloc del 5 al 27 d’agost al Mas Gelabert de Pals. Durant aquests 23 dies, aquest festival pluridisciplinari oferirà un intensa programació musical, artística i cultural en general, que inclourà més de 100 actuacions de tots els estils i per a tots els públics, una desena de conferències i 40 tallers, que afegits a l’oferta gastronòmica i de “comerç d’autor” del White Summer oferiran una “experiència d’experiències” per als més de 130.000 visitants que s’esperen en aquesta edició. El festival es va presentar ahir al CaixaForum Girona perquè en aquesta edició hi col·labora per primera vegada l’Obra Social La Caixa, tant pel que fa a l’espectacle de La Fura dels Baus com a les activitats de l’espai de ludoteca sostenible i el taller reciclatge –coordinats per la fundació La Roda– i el Dia de la Solidaritat: el 15 d’agost, l’Obra Social La Caixa aportarà un euro per cada entrada venuda per als projectes d’inclusió social de l’associació El Trampolí de la Bisbal d’Empordà.

La programació del White Summer, presentada ahir per la seva fundadora, Miryam Cuatrecasas, i alguns dels seus col·laboradors, inclourà les actuacions musicals, a l’escenari Estrella Damm, del cantant i guitarrista malià Vieux Farka Touré, fill del mític Ali Farka Touré; La Iaia, The Excitements, Astrio, Pavvla i, entre moltes altres propostes –la programació musical de l’escenari principal, dissenyada per Alter Sinergies, encara no està tancada– la cantant londinenca Sofia Ellar, un fenomen nascut a Youtube. A més de les actuacions de l’escenari principal, també hi haurà espectacles itinerants i altres propostes d’arts escèniques com ara Roseland Musical, La Corcoles i la companyia de circ EIA. Per a la mainada s’ha preparat l’àrea Kids & Babies, amb ludoteca, cercaviles i altres activitats.

White Summer també inclourà el Talent Show, que cada dia oferirà activitats com ara tasts comentats de productes de Girona Excel·lent, tallers de sushi, de cuina nutritiva i de gintònics, maridatges de vins i caves, xerrades nutricionals i altres activitats per a les quals caldrà inscripció prèvia al punt de venda de tiquets. El festival estarà obert cada dia de les 17 a la 1 h.

Entre els conferenciants que passaran pel White Summer 2017, hi haurà Albert Espinosa, Salvador Esteban, Xevi Verdaguer, Txell Costa, Katia Walls, Victoria Peñalver i Pepon Jover. A més, Miri Pérez-Cabrero, finalista de MasterChef 5, dirigirà un espai de trobada per promoure la cuina saludable. En l’apartat gastronòmic, una trentena de furgoteques seleccionades amb molta cura conviuran amb una quinzena de restaurants d’autor i dues novetats: la zona dedicada als vins de l’Empordà i el White Summer Tast, una plataforma gastronòmica per a xefs prometedors.

En la part artística destaca l’exposició Consciències naturals, amb obres de Tatiana Blanqué –també comissària–, Fiona Morrison, Pilar Farrés, Manu vb Tintoré, Guillermo Basagoiti, Manel Galià i Dani García Sarabia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia