Lletres

teatre

La Nit de Poetes recordarà Josep Palau i Fabre

Jaume Montané i Isabel Carnicé protagonitzaran l’espectacle escenificat d’una vetllada literària que es farà el 15 de setembre al pati de les Magnòlies

Nit de Poetes està a punt de complir un quart de segle de celebració. Mirant, doncs, cap a aquesta efemèride s’encara la 24a edició de la vetllada literària que, aquest any, tindrà lloc el divendres 15 de setembre, a les 9 del vespre, al pati de les Magnòlies de l’edifici de la Generalitat a Girona (antic hospital de Santa Caterina).

L’esquema de l’acte continuarà inalterable i es mantindran les dues parts: poetes d’avui i de sempre, en la primera, i un homenatge a un poeta català, en la segona. En aquesta última, es recordarà la figura de l’escriptor Josep Palau i Fabre (Barcelona, 1917-2008). L’espectacle, que tornarà a ser dirigit per l’actor i director teatral Martí Peraferrer, consistirà en una tria de poemes a càrrec de Lluís Lucero que interpretaran a l’escenari l’actor Jaume Montané (que encarnarà l’homenatjat) i la periodista Isabel Carnicé (en el paper de “la dona”).

Pel que fa la primera part, hi participaran poetes d’avui com Carles Camps, Henar Galán, Àngela Ribas i Josep M. Fulquet; així com els guanyadors dels Jocs Florals Escolars de l’Ajuntament de Girona 2017, categoria secundària: Maria Prat, Júlia Blancafort i Núria Sebastià. El poeta de sempre serà Lehuda Amikhai, el qual es podrà sentir en la seva llengua d’origen, l’hebreu, i en català.

Com a acte de preàmbul, l’associació Amics de la Unesco de Girona, organitzadors de la Nit de Poetes, han programat per al 22 d’agost (18.30 h) una caminada literària pel camí de ronda de Llançà fins al Castellar de la platja de Grifeu, que tindrà com a guies el poeta Lluís Lucero i el mediambientalista Marcel Gutinell.

Versus 25

Després de Nit de Poetes 2017, es posarà en marxa l’acció Versus 25, un seguit d’actuacions que tindran lloc a les biblioteques de les comarques gironines a través de les quals es revisitaran alguns dels autors que han participat en les 25 vetllades literàries. La iniciativa també servirà per difondre millor poetes locals. Tot plegat, amb la mirada posada en la commemoració del 25è aniversari de Nit de Poetes el setembre del 2018.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia