Música

Música i art d’acció tornen a la Vall de Santa Creu

El centre d’art i cultura ARBAR organitza demà la primera trobada anual amb artistes d’art ‘performatiu’

A més d’accions, se celebrarà un concert de Joan Villagrasa i Joana Canalias

El Centre d’Art i Cultura Arbar celebra la primera edició del Cicle AA+AA (Accions d’Artistes a ARBAR), una trobada anual d’accions i performances al Centre ARBAR que tindrà lloc a la Vall de Santa Creu del Port de la Selva. L’objectiu és el de promoure la pràctica i la reflexió de l’art d’acció i performance, aglutinant un conjunt amb un llarg recorregut en aquest camp, a més de consolidar una programació d’aquest gènere artístic a Catalunya.

El cicle, que començarà a partir de les 17 h i finalitzarà a les 19.30 h, es farà al centre ARBAR i a l’entorn de la Vall de Santa Creu. A la tarda es realitzaran diverses accions i intervencions a càrrec d’artistes com Ester Baulida, Pep Camps, Isabel Codina, Maria Cosmes, Marta Darder, Ignasi Esteve, Toni Giró, Narcís Gironell, Ramon Guimaraes, Josep Masdevall, Clara Oliveras, Carlos Pina i Pere de Ribot, entre d’altres. Artistes que han mantingut un vincle amb el centre i, al mateix temps, pertanyen a una generació que va iniciar la seva trajectòria a finals dels anys vuitanta i principis dels noranta, per aquest motiu cabdals per comprendre l’evolució de l’art actual a Catalunya, com destaquen els organitzadors. I tots ells, partícips de la primera etapa expositiva de la Sala d’Art Catedral del Vi (embrió del Centre ARBARA, que va organitzar exposicions d’art contemporani a la Vall de Santa Creu entre 1985 i 1994).

“En tant que l’art d’acció genera una experiència de relació immediata i propera entre l’artista i l’espectador, l’encontre vol investigar el rol crucial que té aquesta disciplina artística en la generació de nous públics”, subratllen els organitzadors.

El mateix dia, a les vuit del vespre, tindrà lloc el concert espectacle Ombra Mai Fu (música i natura als s. XVII i XVIII), amb Àngel Villagrasa (baix continu) i Joana Canalias (soprano).

I més accions ‘experiencials’ i ‘ecopoètiques’

El Cicle d’accions experriencials conreades des de l’imaginari ecopoètic, del qual se’n va celebrar una primera jornada el 8 de juliol, continuarà amb les propostes de les artistes Mireia Coromina, Isabel Banal i Carme Viñas que es faran al centre ARBAR i a la Vinya del Clumet (19 h). Totes les intervencions, que plantegen qüestions relacionades amb la necessitat de recuperar aspectes de la història agrícola a través del llenguatge verbal, s’han recollit a l’exposició que es pot visitar en horari de dijous a dissabte (18 a 21 h) al mateix centre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia