Acaba la segona etapa de la restauració de l'església d'Alcover

L'obra s'ha completat amb la rehabilitació dels passos interiors

L'església Nova d'Alcover està d'estrena. La segona fase del pla director de restauració, de l'any 2005, ja ha donat els seus fruits. Després de l'estudi fet fa cinc anys, el pla d'etapes previst ha permès rehabilitar els passos interiors del santuari. El pressupost que el mes d'octubre del 2009 es va adjudicar a les obres va ser de 663.014 euros. A més dels passadissos interiors, els treballs de restauració han permès rehabilitar les cobertes de les capelles laterals i també les façanes superiors de la nau. S'han consolidat els contraforts que havien quedat afectats greument per les filtracions d'aigua i la vegetació i s'ha recuperat el pas situat sota la coberta de les capelles laterals.

Una prova que la restauració és una realitat ha estat la representació dels Pastorets que s'hi ha fet durant aquestes festes de Nadal. Algun dels passos interiors encara està guarnit amb la decoració d'escena del pessebre que es va fer servir per a la representació. Les portes de l'església parroquial de l'Assumpció d'Alcover estaven obertes ahir al migdia. Entre la una i les tres de la tarda es podia entrar lliurement al santuari per veure el resultat de la restauració. Dos voluntaris acompanyaven els visitants pel recorregut explicant el que s'hi ha fet, tant en aquesta segona fase com en la primera. Els veïns d'Alcover que sortien de l'església es mostraven satisfets per la restauració.

El passadís interior que travessa l'edifici, on hi ha els passos restaurats, es veu homogeneïtzat amb la planta superior, que ja es va restaurar durant la primera fase, i on s'accedeix a través de l'escala de caragol del final del corredor. Ahir al migdia, també hi havia obert el campanar, un reclam més perquè els veïns visitessin l'església, i un fet que van aprofitar alguns, que atents a les explicacions dels voluntaris van seguir tot el recorregut per la part restaurada d'una església nova que torna a fer honor al seu nom popular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.