Música

festival de jazz

El jazz llatí s’imposa en el Jazz a la Fresca de Vidreres

Jamboree Big Latin Band, Telva Rojas Trio, Sam i Pep Busquets Trio, Gemma 4 i Guataca integren la programació de la quarta edició d’aquest festival, que té lloc des d’avui fins diumenge

La quarta edició del Festival de Jazz a la Fresca de Vidreres està dedicada al latin jazz i es durà a terme al pati de Can Xiberta, una masia pairal restaurada per l’Ajuntament on s’aconsegueix un ambient jazzístic amb il·luminació i racons ambientats que permeten gaudir de la millor música en el millor dels espais.

El festival, de caràcter gratuït, començarà avui, divendres, amb l’actuació de Telva Rojas Trio. Coneguda com “el maremoto del Caribe”, Telva Rojas és una cantant cubana que viu entre Cuba i Barcelona i que destaca per la seva força interpretativa. Ha compartit escenari amb músics cubans com Moncho i Quilapayún. Amb una acurada formació, presenta un repertori que barreja els temes més coneguts de la música caribenya combinant el millor latin jazz amb diferents ritmes com ara guaracha, cúmbia, merengue i bolero.

A continuació, el mateix dia, la Jamboree Big Latin Band tancarà la sessió. Amb més de 15 anys de trajectòria, quatre discos editats i més de tres-cents concerts a l’esquena, la Jamboree Big Latin Band ha esdevingut un referent indiscutible del jazz llatí al conjunt de l’Estat espanyol.

Formada l’any 1996 per alguns dels grans noms del jazz del nostre país, liderats pel pianista i compositor Ramón Escalé, autor de tots els seus arranjaments, ha assolit un alt grau de maduresa fruit del seu llarg recorregut en el temps, però tot i això no dubta a reinventar-se constantment assumint nous reptes i col·laboracions.

El festival continuarà demà amb l’actuació de Sam i Pep Busquets Trio, amb una excel·lent formació de piano, baix, bateria i guitarra, per interpretar temes d’autors llatins reconeguts amb retocs de temes jazzístics d’autors carismàtics americans.

El festival es clourà diumenge amb el grup Gemma 4, quatre veus excepcionals que tenen ja vint anys de trajectòria –actuant al costat de Celia Cruz o Tito Puente, sense anar gaire lluny–, i Guataca a continuació. Aquests últims compten amb un repertori de versions de grans músics del gènere, amb una interpretació que ens transportarà a les millors nits del millor local de latin jazz del món, La Zorra i el Cuervo, a l’Havana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia