cultura

La Gala de Queralt 2017 es fixa en les estrelles

Berga tornarà a viure uns primers dies de setembre dedicats a la Mare de Déu de Queralt. Com cada any, la ciutat i, en especial, el santuari seran l’escenari d’una sèrie d’activitats –la majoria, de caire religiós– per homenatjar la Verge. Aquest any, però, la gran novetat és la Gala d’estels, una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Berga que, segons va explicar en roda de premsa la regidora de Festes, Mònica Garcia, pretén “aportar una imatge més completa de la muntanya i l’entorn de Queralt”. A banda, va dir Garcia, la proposta vol complementar uns actes que fins ara eren “específicament religiosos”.

La Gala d’estels tindrà tres grans activitats que se celebraran el 8 de setembre, el dia fort de la festa. Hi haurà un planetari que s’instal·larà a la plaça de la Font de Queralt i que permetrà que tots aquells que hi entrin puguin veure imatges d’estels, planetes, meteorits o nebuloses en 360 graus.

A banda, l’Ajuntament organitza passejades per l’entorn de Queralt, emmarcades en el programa de la Gala d’estels. El recorregut proposa una ruta d’1,7 quilòmetres per la font del Bou, la capella de Sant Joan, el mirador de Garreta i la cova de Queralt. I, finalment, la Gala d’estels també disposarà d’un telescopi instal·lat a l’esplanada perquè els visitants puguin veure tota mena d’astres a través seu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia