El calculista Alberto Coto participa a les activitats de l'escola d'adults de Torrent

El centre ha iniciat un bon grapat d'activitats programades amb motiu del seu vint-i-cinquè aniversari

La sala d'actes de l'Ajuntament de Torrent ha estat el contenidor en el qual, l'Escola d'Adults d'aquesta localitat de la comarca de l'Horta, ha iniciat el reguitzell d'activitats previstes per a l'ocasió.

L'estrena del vint-i-cinquè aniversari l'ha feta el calculista asturià Alberto Coto, la persona més ràpida del Mon de càlcul mental, com així ho certifiquen diversos rècords Guinness xifrats darrerament.

A la sessió demostrativa celebrada dimarts en la vesprada davant d'un auditori ben divers de l'alumnat del centre, Coto va saber atrapar l'atenció dels presents des del primer moment i realitzà una sèrie d'exercicis que deixà bocabadats els presents.

Sumes i càlculs realitzats a la velocitat del pensament, van ocupar un temps de presentació en el qual Alberto Coto barrejà experiències personals amb la il·lusió per la matemàtica i la criptologia, àrea aquesta que també experimenta i conrea.

Segurament la part més espectacular va ser quan en tan sols quatre segons, va poder sumar 15 números preparats per un alumne del centre, sense menysprear el moment en que va dir a un bon nombre d'assistents, el dia del seu naixement a partir de la data completa de l'aniversari.

Alberto Coto compta actualment amb dos rècords mundials. El primer d'ells per haver aconseguit sumar 100 números senzills en un temps de 19 segons i, el segon rècord, ha estat aconseguit per multiplicar dos números de huit xifres en tan sols 56 segons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.