Teatre

Crítica

teatre

Reflexiu i emotiu

L’obra aborda temes clau del fotoperiodisme: de l’ètica al sensacionalisme

Impulsat per Mithistòrima Produccions, vinculat a la sala La Planeta de Girona, en col·laboració amb el festival Temporada Alta i la Fàbrica de Creació La Seca-Espai Brossa, s’ha posat en marxa un projecte relatiu a l’anomenat Teatre Verbatim: un teatre documental que construeix dramatúrgies a partir del testimoni oral de persones implicades en determinats fets reals. Ho ha fet amb El color de la llum, que, a partir de l’experiència de fotoperiodistes, ha posat en escena el dramaturg gironí Ferran Joanmiquel.

Bona part de les qüestions fonamentals relacionades amb el fotoperiodisme (pel que fa a la seva producció, difusió i recepció) són abordades a El color de la llum: el valor testimonial, la vocació de fer visible una realitat que no sempre vol mostrar-se o veure’s, la relació empàtica amb les persones, a vegades víctimes de conflictes o d’interessos de poder, la reflexió sobre l’ètica periodística; però també el control exercit pels mitjans de comunicació, les prioritats informatives, la tendència al sensacionalisme i a la difusió d’imatges impactants.

Les experiències dels fotoperiodistes Joan Guerrero, Sandra Balsells, Emilio Morenatti, Samuel Aranda i Marta Ramoneda són encarnades vivament per tres actors (David Martínez, Jordi Subirà, Mireia Vallès) en un muntatge tan reflexiu com emotiu. Experiències a les quals, en el col·loqui de la sessió a la qual vaig assistir, s’hi va afegir poderosament la de Miquel Ruiz, un dels creadors de Fotògrafs per la Pau.

El color de la llum
Dramaturg i director: Ferran Joanmiquel
Intèrprets: David Martínez, Jordi Subirà, Mireia Vallès
Dijous, 12 d’octubre (fins diumenge) a La Planeta. Temporada AltaTemporada Alta. Farà estada a La Seca (del 2 al 13 de maig).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia