fira del còmic
Girocòmic rep 8.000 persones i consolida el seu model firal
La segona edició de la fira del còmic i l’entreteniment va tancar ahir a la tarda a Fira de Girona, després de quatre dies amb moltes activitats per a públics de totes les edats
Debatien ahir al matí Sebastià Roig i Quim Bou en una de les xerrades de Girocòmic si la jove fira del còmic gironina hauria de tenir un model més proper al de la Comic-Con de San Diego o al del Festival d’Angulema; en definitiva, si havia de potenciar l’espectacle a la manera americana o centrar-se més en els autors, com a la vella i digna Europa. En definitiva, Girocòmic ha trobat en la segona edició el seu propi model –en realitat, un equilibri entre els dos exemples esmentats– i ha funcionat: unes 8.000 persones han passat per la fira, que va tancar ahir després de quatre dies d’intensa activitat a les carpes annexes al Palau de Fires, on paral·lelament ha tingut lloc el Firatast, la fira gastronòmica també organitzada per l’empresa gironina Incatis. Girocòmic ha fet aquest any un salt espectacular respecte a la primera edició.
“Estem molt contents, per les xifres d’assistència i també perquè hem rebut valoracions molt bones de pràcticament tothom que ens ha visitat: els comentaris a les xarxes socials han estat molt positius i uns quants expositors ja ens han dit que tornaran i fins i tot que necessitaran més espai. Si hi ha hagut crítiques, han estat constructives”, diu Aleix Freire, responsable de la fira. La presència de cosplayers –fans disfressats de personatges de manga, anime o videojocs–, que ahir a la tarda van tenir el seu propi concurs a la fira, ha posat color a un Girocòmic que aquest any ha apostat fort pels tallers, els jocs de taula, la robòtica i l’espectacularitat de les lluites medievals, sense oblidar que el còmic és la base de tot plegat: un bon grapat d’autors d’alt nivell –entre ells, Jordi Bernet o Pasqual Ferry, gràcies a la col·laboració de Panini– han visitat Girocòmic per oferir xerrades i compartir dibuixos i opinions amb els seus fans.
“Sabem que ha vingut gent de Barcelona o de Vic. El fet que ens trobem en una ciutat relativament petita permet que sigui més fàcil interactuar amb els dibuixants i no has de perdre tot el dia fent cua per aconseguir una signatura”, diu Freire.