Música

Territori

El Conservatori dels Pirineus creix i s’estén

Nou curs amb 15 alumnes més que el 2016 i una seixantena més que fa dos anys

El Conservatori de Música dels Pirineus va a més. El nou curs del grau professional, que s’imparteix a Berga, la Seu d’Urgell i Puigcerdà, comença amb una xifra total de 77 alumnes i 81 places ocupades (alguns estudiants cursen dues especialitats instrumentals a la vegada). Les xifres són notablement superiors a les de l’any passat, que va començar amb 61 inscrits, i encara més grans que en el primer any de la iniciativa, quan s’hi van inscriure 13 persones.

Els alcaldes dels diferents municipis involucrats i el director del conservatori, Xavi Llobet, han valorat molt positivament l’augment del nombre d’inscrits i han destacat que el conservatori s’estén i atrau estudiants d’altres comarques com ara el Pallars Sobirà, la Cerdanya francesa i el Bages.

46 alumnes més a Berga

Aquest any, entre els 77 alumnes inscrits, l’escola de Berga n’acollirà 46; Puigcerdà, 9, i la Seu d’Urgell, 22. Tot plegat, suposa una mitjana d’ocupació d’un 45% de les places disponibles en els tres centres que formen part del conservatori. A banda, les especialitats que tenen més demanda són les d’instruments de corda (35%), vent-fusta (21%) i vent-metall (15%). A més, el violí, el piano i la trompeta són els instruments que registren un major nombre de matriculats.

A banda, durant l’any el conservatori manté el projecte simfònic amb una vuitantena d’alumnes implicats, i tornarà a participar en el Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia