cultura

Calafell ja té projecte per a la casa Barral

Museïtzarà la planta de baix perquè sigui “un autèntic centre cultural”

L’Ajuntament de Calafell ja té un projecte per a la renovació de la casa Barral, el museu municipal dedicat a l’escriptor, editor i polític Carlos Barral Agesta (Barcelona, 1928-1989). Aquest projecte preveu crear un espai cultural obert a la planta baixa de l’edifici, de forma que la casa esdevingui un equipament cultural. De la seva banda, el primer pis acollirà una nova museïtzació, amb el mobiliari dedicat a la figura de Barral i a la seva obra i tasca professional.

La sala d’exposicions de la planta baixa exhibirà una mostra permanent del patrimoni pictòric que col·leccionava Barral, un fons que gaudirà de les condicions de conservació i de seguretat. També es preveu la possibilitat de fer-hi altres exposicions temporals, de diversos artistes, temàtiques, i de donar-li un ús al jardí i al petit edifici que hi existeix. L’espai pròpiament museïtzat serà el de la primera planta. Preveuen recuperar els mobles, la decoració i l’ambient de la casa, on Barral estiuejava o passava temporades. “La idea és mostrar l’ambient literari que es va crear al voltant d’aquesta casa, que va esdevenir punt de trobada de molts escriptors, dels més importants del segle XX, dels quals Barral era editor”, segons l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia