Cultura popular

Societat

Els robots, protagonistes de Figueres Galàctica III

La programació de la tercera edició de la mostra es basa en la influència de la robòtica en la ciència-ficció literària, cinematogràfica i el món del còmic

Se celebra del 13 al 19 de novembre

La fascinació pels robots ve de lluny. Diuen que somien amb xais elèctrics i que han vist coses que nosaltres mai no creuríem, però sí que sabem segur que poden desencadenar revolucions de les masses com la Maria de Metropolis. N’hi ha d’aliats i sempre fidels, com R2-D2 i C3-PO, o programats per servir-nos com el simpàtic Número 5 de Cortocircuito, el policia Robocop o fins i tot quan ja no siguem a la Terra, com l’estimat Wall-E. Però també n’hi ha de temibles perquè són imprevisibles, com Hall 2000, els que apareixen a Almas de metal i Westworld o la sèrie de robots Terminator, amb l’excepció del cèlebre T-800, encarnat per Arnold Schwarzenegger, que al llarg de la saga canvia al bàndol dels bons.

Un món fascinant, el de la robòtica emmarcada en la ciència-ficció cinematogràfica i literària, que ara pren el protagonisme de la tercera edició de Figueres Galàctica , que tindrà lloc del 13 al 19 de novembre a la capital alt-empordanesa. Així, després de viatjar per la llunyana galàxia de Star Wars i la cultura nipona, aquest any els organitzadors d’aquesta setmana temàtica ens endinsaran entre cables i ferralla per redescobrir com la creació d’éssers mecànics amb vida pròpia és un dels temes més recurrents dins la ciència-ficció des dels seus inicis. I no només a la pantalla i als llibres, sinó també als còmics i els videojocs.

El programa d’activitats de Figueres Galàctica començarà dilluns amb una xerrada sobre mons distòpics, a càrrec de Marc Oliva (Dystopian hobbies, 20 h) i continuarà dimecres amb una xerrada al voltant del mític Mazinger-Z i els seus Més de 40 anys sense rovellar-se, a càrrec de Carlos Acedo i Ismael Santos (Llibres Low Cost, 20 h). Dijous, la xerrada serà Robots; estrelles en el cine, còmic i sèries de TV, a càrrec d’Ignasi Arbat i Iván Méndez (Friking Figueres, 20 h). Divendres, a la Llibreria Bookman s’enregistrarà amb públic l’especial del podcast Los 3 amigos, amb Nacho Fernández, Doc Pastor i Marc Martí, i dissabte a la biblioteca Carles Fages de Climent (11 h) continuaran les xerrades amb Daniel Genís i Carme Torras (Companys robòtics i xarxes socials: la realitat supera la ficció?). Finalment, dissabte al bar de La Cate Andrés Palomino i Joan Tretze oferiran una xerrada sobre rol i humor (i robots) (21 h). Un taller de robòtica a càrrec d’Edukids (dissabte) i de maquillatge per Mireia Blasco (dissabte), projeccions sorpresa (dimarts) i d’anime (dissabte) completen la programació, que s’acabarà diumenge, 19 de novembre, amb una fira de cultura Friki que organitzen Oci Ficció i Casino Menestral a la plaça de Catalunya de les 10 a les 18 h.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.