cicle de conferències
Cicle sobre les llegendes i els mites gironins
Àngel Vergés l’obrirà aquesta tarda a la biblioteca Carles Rahola
Després dels cicles de conferències dedicats a Carlemany, Girona a l’antiguitat i Joaquim Botet i Sisó, l’ Institut d’Estudis Gironins , l’Ajuntament de Girona, el Museu d’ Història de Girona i la biblioteca Carles Rahola proposen aquest any una programació “més lúdica que les anteriors”: el cicle Llegendes, mites i tradicions de Girona, que obrirà aquesta tarda Àngel Vergés a l’auditori petit de la biblioteca Rahola (18.30 h), amb la xerrada Llegendes gironines: textos i autors. Les deu conferències del cicle tindran lloc sempre a la mateixa hora, dos dijous cada mes fins al maig, amb entrada gratuïta, i hi participaran destacats experts que mostraran la gran riquesa de la Girona mítica.
Pep Vila farà el 25 de gener la conferència El Tarlà i la serp de Sant Daniel; Pep Valsalobre, el 8 de febrer, Les mosques de Sant Narcís; Miquel Fañanàs, el 22 de febrer, La Bruixa de la catedral, i Josep Pujol farà el dia 1 de març la conferència Josafat. La vigència del monstre.
Dolors Garcia dedicarà la sessió del 15 de març a Entre la història i les veritats a mitges. Com neix una llegenda; Josep Clara Tibau, la del 12 d’abril a La llegendària conquesta de Girona per Carlemany; Sílvia Planas, la del 26 d’abril a Tolrana, la jueva que no va voler abandonar la fe de les mares d’Israel, i Josep Brugada, la del 10 de maig a La llegenda del pont del Dimoni. Narcís Soler tancarà el cicle el 24 de maig amb la conferència Gerió i la fundació mítica de Girona.