El Bloc enceta a Ontinyent una campanya en favor de les escoles de música

Presentarà mocions per aconseguir ajudes efectives a tots els ajuntaments on els nacionalistes tenen representació

El diputat del Bloc i del grup Compromís en les Corts, Josep María Pañella, ha anunciat hui que des del BLOC s'iniciarà una campanya de presentació de mocions de suport a les escoles de música en tots els ajuntaments on els nacionalistes tenen representació per tal de demanar al Consell ajudes efectives i reals. La presentació d'aquesta iniciativa s'ha fet a Ontinyent «per tindre vora 600 xiquets en les escoles musicals i per ser la Vall d'Albaida la comarca del País Valencià que més bandes té», segons han destacat el secretari local del BLOC, Josep Antoni Francés, i el portaveu del BLOC en la capital de la Vall d'Albaida, Pepe Pla.

L'acció de l'àmbit municipal també es durà a les Corts Valencianes, mitjançant els diputats del grup parlamentari Compromís, tot i que, en els pressupostos de 2010, els diputats valencianistes ja presentaren esmenes per incrementar les ajudes a les societats musicals i a les escoles i totes aquestes foren rebutjades per la majoria absoluta del ple.

«Des del Consell prefereixen pagar 4,5 milions d'euros a Lorin Maazel i llevar dos milions d'euros a les escoles de música», ha lamentat Pañella, que ha recalcat la «molt preocupant» situació de les escoles de música, «condemnades per la Generalitat Valenciana per la retallada de la col·laboració autonòmica en un 35%». Segons Pañella, la situació és tan «sagnant» que en algunes escoles els professors han acceptat rebaixar-se el sou i, en altres, també s'han plantejat la possibilitat d'augmentar les quotes que paguen els pares perquè els fills continuen estudiant música.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.