Música

L’Aquelarre de Cervera acollirà el retorn de la Companyia Elèctrica Dharma

Doctor Prats, Ebri Knight, Roba Estesa i Itaca Band són els grans caps de cartell de la festa del foc i les bruixes que arriba a la seva 41a edició

La 41a edició de l’Aquelarre de Cervera comptarà amb la reaparició als escenaris de la Companyia Elèctrica Dharma com un dels plats forts de la programació musical de la festa. El cartell que s’ha donat a conèixer aquest dijous també preveu les actuacions dels Doctor Prats, Ebri Knight, Roba Estesa i Itaca Band com a principals bandes que actuaran entre el 24 i el 26 d’agost.

Els concerts són gratuïts i tenen lloc en emplaçaments tradicionals de la festa com la plaça de Pius XII, la plaça de Cal Racó o la plaça Major. D’altra banda, l’Aquelarre de Cervera tindrà una celebració prèvia de foc i música el divendres 13 de juliol com a part del cartell del Festival Cruïlla de Barcelona 2018.

Superades les quatre dècades d’història, el festival del foc i la música de les terres de Ponent obre una nova etapa en què la programació adopta una personalitat pròpia amb el folk com a aperitiu i les músiques festives i la Dharma com a plat principal.

El grup festiu del Camp de Tarragona, Roba Estesa, obrirà la primera nit de l’Aquelarre amb el seu nou disc, Desglaç (Coopula, 2018). Empoderades i combatives, el discurs feminista de Roba Estesa no s’atura i predica un canvi de paradigma en l’ordre establert més contundent i vitalista. Les acompanyaran el grup del Maresme Ebri Knight, que després d’una gira europea compartida amb els italians Talco, continuaran presentant les cançons del seu darrer disc, Guerrilla (Maldito Recors, 2018). El seu quart treball endureix el discurs i la sonoritat, ara més punk sense deixar de banda la seva arrel folk. La primera jornada musical la tancarà la banda local de reggae Lasta Sanco.

La segona nit estarà protagonitzada per la reaparició als escenaris de la Companyia Elèctrica Dharma. Aquesta unió de la festa, l’arrel tradicional, el foc i la implicació de les entitats locals de cultura popular, augura un dels concerts més espacials i emotius de la 41a edició de l’Aquelarre.

Un altre dels plats forts de la jornada seran els vallesans Doctor Prats, els reis de la festa-fusió més tribal, que estrenaran en directe les cançons del seu tercer disc Venim de lluny (Música Global 2018). La nit també comptarà amb la música i el directe del Itaca Band.

El septet de Montcada i Reixac presentarà les cançons del seu darrer disc Explosiva (Halley Records, 2017) i la nova Com si no hagués demà, que dóna nom a la gira estiuenca. Un gran còctel de rock, reggae, i ritmes llatins.

Com l’any passat, el punt i final el donaran els lleidatans Pastorets Rock, que ja s’han fet imprescindibles a la festa cerverina a l’acte central d’invocació al Mascle Cabró. Amb faixa i barretina, Pastorets Rock sacseja el cançoner popular català amb les tornades més festives que van del rock a l’ska, passant pel reggae i el funk. La nit acabarà amb les actuacions del Dj OGT, el Dk oficial de la música festiva catalana, i The Pink Goats.

Abans d’aquest gran festival de música i pólvora del 24, 25 i 26 d’agost, l’Aquelarre de Cervera farà una parada al Festival Cruïlla de Barcelona el divendres 13 de juliol. Una gran representació de diables, percussionistes i geganters -acompanyats de música i algunes bèsties- que sorprendran i faran ballar els milers de persones que assisteixen al gran certamen barceloní. Serà un espectacle únic i singular que només es podrà veure al Cruïlla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Júlia Ensesa, sola i sense por

girona
música

Adrià Puntí canta a la Cellera durant gairebé tres hores, a l’escenari i entre el públic

la cellera de ter
llibres

Harari radiografia el poder de la informació i la IA

barcelona
art

Francesc Domingo, l’artista bandejat per no ser burgès i per defensar Catalunya

barcelona
ARTS EN VIU

El Molino insisteix a oferir sopar i copes, ara, amb música en directe

BARCELONA
Montse Frisach
Periodista i crítica d’art

“L’art català no s’ha venut suficientment bé al món”

Barcelona
cinema

‘Polvo serán’ de Carlos Marqués-Marcet, premiada al Festival de Toronto

Barcelona
societat

Èxit de participació a la Fira del Conte de Medinyà

MEDINYÀ
Crònica

La Fura contagia l’èxtasi del seu ‘Carmina Burana’