cultura

La programació del claustre de la Diputació s’obre a altres arts

El teatre i la dansa entren al renovat Pati Cultural

El Pati Cultural ja forma part de la programació habitual de Girona Temps de Flors. Cada any la Diputació de Girona organitza aquest esdeveniment al claustre de la seva seu, amb la voluntat d’oferir una bona programació cultural als visitants de la mostra floral. En els últims anys, la programació s’havia dedicat a promoure les diferents formacions musicals sorgides del Conservatori de Girona. Aquest any, la programació s’obrirà a noves propostes escèniques i musicals de les comarques gironines, convertint l’esdeveniment en una mostra plural i interdisciplinària en què intervenen diversos centres formatius i altres agents culturals amb què la Diputació col·labora habitualment.

El Pati Cultural 2018 inclourà deu actuacions gratuïtes del 12 al 20 de maig, totes a les 19 h, excepte el diumenge 13 de maig, que hi haurà dues actuacions, a les 12 h i a les 19 h, a càrrec de dues formacions del Conservatori: l’Ensemble de Guitarres i els cors Vivace i Allegro, respectivament.

El dissabte 12 de maig, la jove violoncel·lista Mariona Camats –guanyadora el 2016 de la beca internacional Pau Casals, que convoca la fundació del mateix nom–, acompanyada per la prestigiosa pianista Yoko Suzuky, obrirà el cicle d’actuacions amb la interpretació d’un programa format per obres de Beethoven, Schumann, Cassadó i la mateixa Suzuky. El dilluns 14, l’Associació Gironina de Teatre i El Galliner proposaran una reflexió sobre la desobediència davant la repressió, amb el seu espectacle Crit. El dimarts 15, el quartet GIO Solistes, integrat pels caps de corda de la GIOrquestra, interpretarà la transcripció del Rèquiem de Mozart per a quartet de corda. L’endemà, el Black Music Combo, una versió reduïda de la Black Music Big Band, tocarà el seu repertori de música soul i funk. El dijous 17, alguns dels membres del grup banyolí de folk Germà Negre explicaran què és el projecte Càntut, cançons de tradició oral, vinculat al festival homònim de Cassà de la Selva, i presentaran algunes cançons del nou disc Molt de porc i poca salsitxa (Halley Records, 2018). El divendres 18, els alumnes de l’Escola de Música Moderna de Girona oferiran el musical Pessics de Broadway.

El dissabte 19 de maig, la Jove Companyia de Dansa Contemporània de l’Escola Municipal de Dansa de Celrà ballarà tres peces curtes: Dos cuerpos, Landing us i Upside down. Tancarà el cicle Enamorats de Shakespeare, a càrrec del Cor de Teatre Joves, en representació de la Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles, el diumenge 20.

Paral·lelament, del 12 al 25 de maig, es podrà visitar també al claustre l’exposició de Domènec Fita Incisions, un conjunt de pintures i escultures de l’artista gironí, que completarà la sèrie d’exposicions que fa pocs mesos van commemorar el seu 90è aniversari en diferents espais.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia