Llibres

Un aparador de llibres feliços

Una vintena d’editorials independents participen en la primera edició de la fira Indilletres de la Bisbal

Al voltant de la mostra s’han programat presentacions, recitals i debats

Una vintena d’editorials independents es troben aquest cap de setmana a la primera edició de la fira Indilletres de la Bisbal d’Empordà. Són segells com ara Sidillà, Cal·lígraf, Brau, Periscopi, Adesiara, L’Avenç o Raig Verd, que en els darrers anys s’han guanyat un espai preciós als aparadors de les llibreries i el respecte dels lectors. Aquest cap de setmana, però, es defensen soles, a l’aire lliure i en contacte franc amb els visitants de la fira. A banda de la venda de llibres, s’han programat també una quarantena d’activitats, entre les quals hi ha taules rodones, presentacions, espectacles o recitals poètics repartits per diferents espais del municipi. El regidor de Cultura de l’Ajuntament de la Bisbal, Carles Puig, ha explicat que s’han inspirat en altres models com el del Liberis Liber de Besalú, que se celebra a l’octubre. “La nostra voluntat és que si aquest any surt bé, es pugui consolidar en properes edicions”, ha apuntat Puig, que de moment es mostra prou satisfet de l’assistència de públic del primer dia. A més, durant la fira hi haurà un agermanament amb la Catalunya del Nord per “treballar conjuntament”, i s’ha presentat el diari amazic-català. “És una forma d’acostar la nostra cultura a la dels veïns que han vingut d’altres països”, valora Puig.

El regidor explica que la fira neix amb la voluntat de “transcendir el món local” i ser un punt de debat per al sector editorial. Les editorials independents presenten les seves novetats a la plaça del Castell, on s’apleguen una vintena de parades. Alguns dels autors que hi hauran passat fins avui són Josep Pedrals, Adrià Pujol, Carles Sanjosé, Liz Castro, Quimi Portet o Isidre Grau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia