Música

Les composicions de les croades, a Besalú

La 7a edició del curs internacional d’interpretació de música medieval, que tindrà lloc a Besalú entre els dies 7 i 22 d’aquest mes, se centra en les composicions vinculades a les croades cristianes a Terra Santa que es van organitzar al llarg dels segles XI, XII i XIII. La convocatòria, adreçada a especialistes i que està considerada un referent en el seu gènere, engloba cinc cursos de classes teòriques i tallers, a més d’una visita a l’església de Santa Maria i el monestir del Sant Sepulcre de Palera (Beuda). A més, el dia 20 els alumnes oferiran un concert obert al públic en general i gratuït a Cal Tronc. El febrer ja es van fer unes sessions d’aquest curs a Montpeller, dedicat en concret a les cançons medievals occitanes.

Les classes, que tindran com a seu principal l’antic hospital de Sant Julià, aniran a càrrec de dotze professors o músics professionals especialitzats en partitures de l’edat mitjana. Entre aquests destaquen el director del curs, Mariano Molina, i Cristina Alís (professors al Centre d’Interpretació de Músiques Medievals de Montpeller), Juan Carlos Asensio (director del grup Schola Antiqua), Benjamin Bagby (director de la formació Sequentia), l’arpista i musicòloga Claire Piganiol, la cantant i investigadora Lorena García i la pedagoga especialitzada en religions Meritxell Martín.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia