la crònica

Molta electricitat

Intens primer cap de setmana al Black Music Festival. Divendres el festival va obrir foc presentant la seva primera producció pròpia: la Black Music Experience, una macrobanda de músics catalans seleccionats i liderats pel saltenc Nito Figueras, que van oferir una potent i eclèctica mostra de música negra, on hi havia lloc per a Robert Palmer, els Doobie Brothers i Michael Jackson (Working day and night, com a homenatge final), noms que poden desconcertar alguns ortodoxos estrictes. En qualsevol cas, ells s'ho perden. La Black Music Experience ha nascut amb vocació d'agradar i entretenir a un públic divers i no militant, i en la seva estrena a La Mirona ho van aconseguir: una audiència entusiasta es va passar tot el concert cridant i encoratjant els músics. Alguns dels assistents van arribar al concert en una limusina blanca, com en les grans ocasions. Aquesta ho va ser. La gran nit inaugural va continuar amb The Gruixut's, a l'escenari de La Bombolla, també estrenant el seu nou repertori de clàssics del rock'n'roll adaptats al català.

Dissabte, el Black Music Festival va continuar amb la rotunditat de The Right Ons, uns madrilenys en èxtasi per haver aconseguit publicar el seu últim disc als Estats Units, on ara fan una gira. Magnífica imatge, la del cantant de The Right Ons ballant amb la seva pandereta entre el públic: res a envejar a les estrelles de la nit, el trio britànic The Brew, que va oferir un maratonià concert farcit d'electricitat i dominat per la presència indomable del seu jove guitarrista, Jason Barwick: un fill bastard i prodigiós de Jimi Hendrix –de qui va recuperar Little wing– i Jimmy Page que no parar ni un moment de fer bots i fer riffs incendiaris. L'alt nivell d'electricitat ambiental es va mantenir diumenge, amb els locals La Banda del Yuyu, cada vegada més professionals, i els nord-americans The Steepwater Band, amb el guitarrista i cantant Marc Ford, exmercenari dels Black Crowes, com a company d'aventures. Per tancar la setmana, res millor que una llarga sessió de rock amb arrels i cites als Allman Brothers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.