El Black Music Festival inicia avui la seva programació cinematogràfica

Un cop finalitzat el segon cap de setmana del Black Music Festival, amb les actuacions dels grups US3, Mothergroove, The Pepper Pots i Asstrio & At-Versaris, avui s'obrirà l'apartat cinematogràfic del festival, amb la projecció gratuïta de Feel like going home, de Martin Scorsese, al Museu del Cinema de Girona (20.30h). Amb aquesta brillant producció documental del 2003, Martin Scorsese va iniciar una col·lecció de films sobre els orígens i l'evolució del blues, a partir dels seus principals protagonistes. En aquesta primera pel·lícula, Scorsese, reconegut melòman i autor també d'altres pel·lícules musicals com ara The last waltz, rastreja les fonts primigènies del blues tant a l'Àfrica com al delta del Mississipí.

Divendres passat, el concert de Geoff Wilkinson i els seus US3 va ser una bona demostració que la música negra pot evolucionar sense renunciar a les seves arrels: en aquest cas, una reduïda però sòlida secció de vent va donar el toc jazzístic necessari a clàssics com ara Cantaloop, construïts sobre bases electròniques i amanits amb recitats de hip-hop i, fins i tot, coreografies de breakdance.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.