Música

Congrés d’etnomusicologia, a la UdG

L’àrea de música de la Facultat d’Educació i Psicologia de la UdG ha organitzat el V Congrés d’Etnomusicologia, que tindrà lloc entre avui i dimecres a la sala de graus de la Facultat de Lletres i l’aula magna de Sant Domènec, amb la participació d’especialistes provinents d’arreu l’Estat espanyol i també de països llatinoamericans com ara Mèxic i el Brasil.

Les connexions entre la música tradicional, l’educació i el patrimoni formaran l’eix vertebrador, durant el qual hi ha també previstes petites actuacions de diversos grups musicals de les comarques gironines, com ara Els Cremats, La Mata de Jonc i Els GraLlers. Demà també tindrà lloc una mostra de castellers al claustre de Sant Domènec, a càrrec d’Els Xoriguers de la UdG (13.40 h).

Entre altres ponències, el director del Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, Gerard Cruset, presentarà les accions que han portat a terme per recuperar el patrimoni musical baixempordanès, i Josep Garcia i Jordi Fosas parlaran de les experiències realitzades a Ridaura i al festival Ésdansa de les Preses. Albert Massip també explicarà el projecte Càntut de recopilació i dinamització de cançons tradicionals a les comarques gironines. El congrés es tancarà dimecres al vespre amb un concert participatiu a l’aula magna (19.30 h).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia