El MVR de l'Espluga participa en un banc d'imatges del món rural del país

La Fundació Lluís Carulla, com a gestora del Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí, ha signat aquesta setmana a la seu del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació un conveni de col·laboració amb l'Institut Ramon Muntaner per impulsar el projecte El món agrari a les terres de parla catalana. La iniciativa pretén crear un banc d'imatges del món rural català que abarca des de finals del segle XIX fins a l'actualitat.

El recull de fotografies que s'està enllestint –que inclou formes de vida, festes, costums, rituals, feines, paisatges, conreus, ramaderia o sindicalisme de qualsevol territori de parla catalana– formarà part d'una exposició itinerant que passarà pel museu –les dates encara no s'han determinat– i serà consultable a la xarxa a través del repositori cooperatiu Memòria Digital de Catalunya (MDC).

L'objectiu és prendre consciència d'on venim, cap on anem, com ha canviat la realitat del món rural en els últims 150 anys i la manera com aquest canvi ha influït en la configuració de la societat actual. La contribució del museu de la vida rural a l'esmentat projecte es concretarà amb fons econòmics i amb el material gràfic del banc de fotografies que s'ha anat acumulat al llarg dels anys, una bona part del qual correspon a imatges preses pel seu fundador, l'espluguí i mecenes cultural, Lluís Carulla i Canals.