La Banda Simfònica de Reus ja està a punt per al certamen de la Sénia

És l'única formació catalana que concursarà en el festival, el 17 d'abril

La BSR considera que ja és un premi poder participar en el certamen senienc, segons van explicar ahir el president i el director de la formació, Miquel Marimon i Ramon Reverté respectivament. La BSR desplaçarà el 17 d'abril setanta músics a la localitat del Montsià, on competiran en la segona secció del concurs amb la Banda Filarmónica S. Mamede de Ribatua (Portugal), la Sociedad Musical de Sanxenxo (Pontevedra) i la Unión Musical Alqueriense (Castelló). La de Reus serà la més jove del certamen tant pel temps que fa que funciona com per la mitjana d'edat de la formació, que oscil·la entre els setze i els divuit anys. La BSR va decidir presentar candidatura per al concurs per motivar els seus músics, la major part dels quals estudien música en escoles i conservatoris de Reus i comarca. «Els assajos tenen com a resultat final els concerts. Però que el resultat hagi de ser participar en un concurs, ha provocat un grau més elevat de motivació», segons Reverté. Durant els set mesos de preparació exhaustiva per al concurs, quatre directors i compositors han assessorat la banda per preparar el repertori: Octavi Ruiz, director de La Lira Ampostina; Àngel Martínez Escutia, director de la societat musical La Primitiva de Rafelbunyol; José Rafael Pascual, compositor i director, i Otto M. Schwarz, compositor de l'obra Nostradamus que la BSR ha triat com a peça lliure per interpretar en el certamen. També tocarà dos pasdobles de lliure i elecció i la composició obligatòria, que és An original suite, de Gordon Jacob. El contacte amb aquests músics de prestigi ha permès als joves músics de la BSR millorar la seva qualitat tècnica.

Tota la preparació i la participació en el certamen costa a la BSR 14.600 euros, que sufraga amb aportacions pròpies i patrocinis privats i públics. Precisament diumenge, actuarà al teatre del col·legi La Salle (20.00 h) per recaptar més diners. El preu de l'entrada serà de 5 euros i els responsables de la banda confien aplegar prop de 700 espectadors.

De manera paral·lela a la seva participació en el IV Certamen Internacional de Bandes de Música Vila de la Sénia. la BSR està treballant amb la banda del col·legi Pare Manyanet en la creació d'una escola de música que, probablement, entrarà en funcionament el curs que ve. D'altra banda, durant les últimes setmanes ha tractat amb l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Reus els problemes que ha tingut la BSR per poder actuar als teatres Fortuny i Bartrina. Segons va anunciar ahir la regidora de Cultura, Empar Pont, els problemes estan en vies de solució. De moment, la BSR té confirmat que el concert de Reis de 2011 el podrà fer, el 3 de gener, al Teatre Bartrina. Els últims concerts de la banda s'han hagut de convocar a La Salle o al pavelló d'esports del Pare Manyanet per la falta de disponibilitat dels dos teatres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.