El Saló es reinventa
El Saló del Còmic passa a anomenar-se Comic Barcelona i amplia activitats
Més atenció al sector professional i ampliar les franges d’edat dels visitants
“Volem encetar una nova etapa en què, sense renunciar al que és la nostra essència, siguem més integradors, més actuals, més renovadors, més oberts a nous públics i, en definitiva, més adaptats als nous temps.” Així s’expressava Meritxell Puig, directora del fins ara anomenat Saló Internacional del Còmic de Barcelona, que en aquesta 38 edició passa a anomenar-se Comic Barcelona. La trobada de la historieta tindrà lloc al recinte firal de Montjuïc del 5 al 7 d’abril, un dia menys del que sol ser habitual. “Això no treu que rebaixem les expectatives d’assistència perquè creiem que igualarem els 128.000 visitants de la darrera edició, i tampoc rebaixem el nombre d’activitats perquè ocupen altres pavellons i augmentem la superfície ocupada. La idea és concentrar en menys temps i fer més intensa l’experiència del Saló”, va explicar ahir Puig en una roda de premsa. La directora de Barcelona Comic va explicar que augmenten les activitats sobre el sector professional i les de divulgació, presentacions i conferències, a les quals es dedicaran quatre sales, contra les dues d’anys passats. Puig va insistir en la captació dels lectors del futur: “Amb l’espai Comic Kids ja hem captat el públic de 5 a 12 anys; ara també volem que vinguin els de 12 a 22, juntament amb el públic adult habitual.”
Com a manera de visualitzar el canvi, el cartell d’Ana Galvañ traça un pont entre el que és còmic i el que és il·lustració, a la qual també es vol dedicar més atenció. Del cartell, Ana Galvañ, la seva autora, va dir: “He volgut expressar aquest univers paral·lel que el públic general no coneix que és el dels joves reunits a casa seva fent un fanzín.”
El responsable d’exposicions de Comic Barcelona, Antoni Guiral, va avançar alguna de les mostres: les dedicades al gran creador de l’univers Marvel, Stan Lee, mort fa pocs mesos; als 40 anys de la revista El Víbora; als guanyadors dels premis de la passada edició, Laura Pérez Vernetti o Ángel de la Calle. També, al recinte del Museu Nacional d’Art de Catalunya, es podrà visitar una mostra dedicada a les noves aventures de Corto Maltés que dibuixa el badaloní Rubén Pellejero. A banda dels autors internacionals, la nova trobada vol potenciar els autors de tot l’Estat.