Art

La salaó de l’Escala, projecte creatiu

L’artista de Granada Lucía Díaz Barrales és la guanyadora de la 21a edició de la Beca Internacional de Primavera que atorga l’Ajuntament de l’Escala, Díaz, que competia en aquesta convocatòria contar 25 treballs més que s’hi havien presentat, planteja en la seva proposta una obra escultòrica en què es combinarien la sal i la ceràmica. Pel context on haurà de desenvolupar el seu treball, a l’Escala, vol vincular el projecte al llegat històric de la població i, en concret, a l’ofici de la salaó de les anxoves.

Lucía Díaz Barrales (Granada, 1984) ha argumenta d’aquesta manera el seu propòsit: “Mitjançant aquests dos materials i els seus processos, aprofundeixo, com, a constant en la meva obra, en temes com ara el pas del temps, la història, la màgia i la mort.” De fet, moltes de les seves peces juguen a imitar una pàtina de gebre damunt els objectes, com si es glacessin a ulls vista. “Jugo amb les connexions entre la matèria orgànica i la inorgànica, buscant i concedint als processos fisicoquímics una part del desenvolupament de la creació”, afegeix l’artista andalusa, que continua, respecta al treball concret que farà a l’Escala: “Voldria fer un estudi dels estris contenidors de terrisseria que es van utilitzar per salar i reproduir petites anècdotes de la vida d’aquest ofici d’una manera poètica, dotant-les, a través dels cristalls, d’un realisme màgic per explicar aquestes històries.”

Amb la Beca de Primavera, l’artista podrà fer una estada de tres mesos a la Casa dels Forestals de Sant Martí d’Empúries, entre l’abril i el juny, per desenvolupar la seva obra, i disposar a més d’una subvenció de 2.500 euros per a les seves despeses de manteniment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia