La Nau Ivanow proposa una comèdia «singular» en què es manipula Koltès

Vull ser Bernard-Marie neix d'un projecte d'investigació, com a alternativa a no poder representar La nit just abans dels boscos de Bernard-Marie Koltès, per problemes de drets d'autor. L'obra fa temporada a la Nau Ivanow només fins aquest diumenge i es tracta d'una revisió d'un muntatge que ja es va estrenar al festival Lola d'Esparreguera de l'any 2007. El director Alex D. Capo reconeix que es tracta d'una «comèdia singular» i que explora les obsessions del dramaturg francès (el reggae, el karate de Bruce Lee...) amb un text en què un terapeuta manipula un home a través de la seva dona. Li fa creure que és Bernard-Marie i que li agraden tots els seus referents.

L'actor és Babou Cham, el personatge que vol ser Berbard-Marie. Susanna García-Prieto i Albert Prat és el misteriós terapeuta. En l'operació dramatúrgica, s'hi han inclòs fragments de Koltès. El mètode de treball de D. Capo investiga sobre «la falsa continuïtat», aconseguint unir dos discursos amb una «frase trampa» que, en realitat, no té cap relació.

El director va començar aquesta investigació a propòsit d'un treball en l'assaig obert Les coses de la forma, una mirada antagònica a La forma de les coses de LaBute. Capo ja va intervenir amb els actors d'El Nacional No Ens Vol per trobar una altra mirada dels personatges shakespearians de Hamlet, el Iago d'Otel·lo i Macbeth a H.I.M.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.