El final del setge de 1714
La pel·lícula d’Anna M. Bofarull ‘Barcelona 1714’ obrirà el festival FIC-CAT el 8 de juny i arribarà als cinemes la tardor vinent, després d’una llarga postproducció
Barcelona 1714, una pel·lícula sobre el setge de la guerra de Successió dirigida per Anna M. Bofarull i rodada entre el 2013 i el 2014, ja està finalment enllestida i ha estat triada per inaugurar la dotzena edició del FIC-CAT-Festival Internacional de Cinema en Català el pròxim 8 de juny a Roda de Berà. Més endavant, a la tardor, és previst que s’estreni en sales de cinema, però de moment no hi ha data.
Anna M. Bofarull ha comentat que “serà un enorme privilegi que Barcelona 1714 es vegi per primer cop en un festival com el FIC-CAT”, que “aposta per producte fet a casa i en la nostra llengua”.
Barcelona 1714 culmina així un llarg procés de postproducció que s’ha fet entre Catalunya i Colòmbia al llarg quatre anys. Una altra de les novetats és l’entrada al projecte de TV3, que s’hi ha incorporat com a col·laborador. Bernat Quintana i Alba Brunet encapçalen el repartiment de la pel·lícula
Guerra transeuropea
Guerra, amor, passió, traïció i resistència són alguns dels ingredients d’aquesta producció rodada en català i ambientada a la guerra de Successió, en el segle XVIII. “Més que el primer conflicte mundial, la guerra de Successió va ser la primera gran guerra transeuropea, i va involucrar moltíssimes nacions i espais geogràfics”, va explicar a aquest diari Heiko Kraft, el productor de Barcelona 1714.
La productora KaBoGa va presentar fa uns mesos el primer teaser promocional del film, en què es poden veure les primeres escenes del metratge final del film. L’estudi colombià de postproducció Laburo Digital s’ha encarregat dels efectes visuals, la creació dels escenaris 3D i la composició de plans de Barcelona 1714. El rodatge ha combinat actors gravats en platós de cinema amb un rerefons digital en 3D creat en gran part per l’estudi colombià amb la supervisió de l’empresa catalana Free Your Post. En una primera etapa de postproducció també hi va participar l’Escola FX Animation i els alumnes del Màster d’animació de la Universitat Pompeu Fabra, així com la jove empresa catalana Morning Star.