Sant Jordi il·lumina el Barcelonès Nord

Les parades de roses i llibres envaeixen un any més els municipis de la comarcal per la diada

Els badalonins van demostrar un any més que compleixen amb la tradició de Sant Jordi tant si la ciutat és capital com si no ho és. Els que llegeixen i els que compren per regalar van trobar el seu llibre a les parades muntades per llibreries i altres col·lectius de la ciutat, que van sortir al carrer per fer alguns calerons extres. No hi va haver un vencedor clar i les vendes van estar molt repartides. Isidre Sala, propietari de la llibreria El Full, explicava sense deixar de vendre llibres el dia del trentè aniversari de la botiga que s'havien tornat a notar les vendes en clau badalonina. En aquest sentit, citava les novetats de Julià de Jòdar, Sílvia Soler i, per als més joves, Toni Cotet.

Des de la biblioteca de Can Casacuberta, que ahir complia 18 anys, la seva directora, Imma Casals, valorava molt positivament les activitats que dimecres i dijous es van dur a terme a la haima instal·lada a la plaça de la Vila. «Hi ha hagut molta gent, tant a la tertúlia literària com en les activitats infantils», explicava. L'activitat de Sant Jordi no es concentrava només a la plaça de la Vila. Al districte 8, les entitats van organitzar la festa a la plaça Victòria dels Àngels, mentre que, al districte 6, a la plaça de Sant Elies es va celebrar la diada durant tota la jornada.

També van fer un recorregut fotogràfic per Badalona els participants de la IV Biennal d'estereoscòpia BICAT 3D, que ha portat fins a la ciutat un grup internacional de professionals de la il·lustració, la fotografia, el cinema i altres especialitats, tant artístiques com científiques. Per la seva banda, la policia local de Badalona va aixecar acta a les dues paradetes que no disposaven de permís, la del Casal Independentista Antoni Sala i la de la Coordinadora Popular de les Festes de Maig. Els joves van assegurar que cada any demanen el permís però que l'Ajuntament no els fa cas. La jornada, però, no va tenir incidents.

Fidels a la cita

Els colomencs tampoc no van faltar a la cita i van omplir la plaça de la Vila, sobretot durant la tarda, aprofitant que va sortir el sol. Els llibreters no van parar en tot el dia de vendre i recomanar novetats editorials, tot i que aquest any no es van aventurar a dir el títol més venut de la jornada, ja que les vendes, segons ells, van ser molt repartides. Entre la trentena de paradetes que s'hi van aplegar, no van faltar la de les entitats ciutadanes i partits polítics, que van aprofitar per fer campanya, regalant globus, roses i punts de llibre. A Sant Adrià de Besòs, durant tot el matí el Llibre Gegant de Sant Jordi va ser present a la plaça de la Vila, mentre i a la tarda es va fer el lliurament de roses i llibres a les diferents llars de jubilats de la ciutat. Però el punt àlgid es va viure amb la inauguració de la 39a edició de la Fira d'Abril, al recinte Fòrum. A Montgat i Tiana, les parades de roses i llibres es van repartir per diversos punts dels dos municipis.

(Informació a cura de Marta Membrives, Isabel Martínez i Lluís Arcal).

Badalona, en el punt de mira

m. m

El fet que Badalona sigui aquest any Capital de la Cultura Catalana va fer que mitjans d'abast nacional es desplacessin fins a la ciutat per veure com es vivia la diada en alguns del punts com ara la plaça de la Vila. Des de mig matí una càmera de TV3 preguntava a compradors i llibreters com s'estava desenvolupant la jornada. També hi va haver emissores de ràdio que van fer connexions per conèixer en directe i de primera mà quin ambient s'hi respirava i quines eren les preferències dels badalonins alhora de triar lectures per regalar. L'ambient era semblant al d'edicions anteriors. Al matí, infants de diverses escoles es miraven els llibres i feien algunes compres d'històries protagonitzades pels seus personatges favorits, i a mesura que avançava la tarda va arribar el punt àlgid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.